Події

​З банківської картки житомирянина шахраї зняли понад 100 тисяч гривень

26 August 2021, 16:58

Житомирянин назвав шахраю, який представився працівником служби безпеки банку, дані банківської картки і втратив понад 100 тисяч гривень. Понад 13 тисяч зняли шахраї і з картки жителя Малинської громади. Розпочаті досудові розслідування.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«25 серпня до поліції звернувся 39-річний житель Малинської громади. Зі слів чоловіка, до нього зателефонував невідомий, назвався працівником банку, послугами якого користується заявник, та повідомив про несанкціоновані операції з його карткою і необхідність її заблокувати. Після того, як чоловік виконав усі рекомендації псевдопрацівника, з його рахунку було знято понад 13 тисяч гривень.

Схожий випадок стався 23 серпня із 41-річним житомирянином. Чоловік на іншому кінці слухавки назвався працівником служби безпеки банку, так само скористався довірою заявника, після чого з його карток були зняті більше 100 тисяч гривень. Вже за кілька годин чоловік звернувся до поліції», - йдеться у повідомленні.

За обома фактами слідчі розпочали кримінальні провадження, у рамках яких тепер встановлюють особи шахраїв.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянин за інструкцією шахрая збільшував свій ліміт і втратив 50 тисяч, а дві пенсіонерки за 31 тисячу «рятували» онуків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: картка шахрай банк  
Матеріали по темі