Суспільство

Пошуківці знайшли останки військового з Житомира, який загинув у Курській битві: розшукують рідних, аби перепоховати воїна вдома

27 August 2021, 10:57

Пошуківці розшукують рідних військового, який проживав у Житомирі і загинув у 1943 році під час Курської битви. Останки бійця виявили під час проведення пошукових робіт, а тапер розшукують родичів, аби перепоховати бійця на рідній землі.

Про це йдеться у повідомленні Історико-патріотичного об’єднання «Пошук».

«Під час проведення пошукових робіт на місцях жорстоких боїв початкового етапу Курської битви (Росія), пошуківцями із загону "Застава св. Ільї Муромця" були знайдені рештки солдата з медаллю "За бойові заслуги" №176135. По номеру медалі встановили ім'я воїна. Ним виявився уродженець м. Житомир, єфрейтор-телефоніст: Гільбурд (т) Михайло Аронович, 1915 р.н. Батько: Гильбурд (т) Арон Хунович, проживав за адресою вул. Воздвиженська №3 (нині Шолом Алейхема). Пошуки за місцем проживання результатів не дали», - йдеться у повідомленні.

Пошуківці просять поширити інформацію, аби допомогти знайти рідних солдата.

«Воїн одиночний та може бути переданий додому», - повідомили пошуківці.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2020 у Ємільчинському районі пошуківці розкопали останки солдата Вермахту, а з ним німецько-російський розмовник, каблучку та особисті речі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пошук пошуківці солдат військовий останки загиблий війна  
Матеріали по темі