Події

​Податківці у Житомирській області викрили центр мінімізації податкових платежів до бюджету, втрати становлять понад 25 мільйонів

30 August 2021, 13:55

У Житомирській області податківці спільно з правоохоронцями припинили діяльність міжрегіонального центру мінімізації платежів до бюджету, в якому надавались" послуги" підприємствам реального сектору економіки з формування незаконного податкового кредиту, а також конвертації безготівкових коштів у готівку.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДФС у Житомирській області.

«Незаконна діяльність здійснювалась шляхом документального оформлення безтоварних операцій з купівлі продажу товарів, робіт, послуг для підприємств реального сектору економіки. Формування податкового кредиту для підконтрольних підприємств здійснювалось від підприємств-імпортерів, виробників продукції, мережі Інтернет магазинів на території України. Після цього, за допомогою реквізитів підконтрольних СГД документально відображалось придбання продукції з частковою підміною номенклатури товару. Підприємства замовники перераховували у безготівковій формі грошові кошти у якості оплати за товари, послуги на рахунки "транзитних" СГД, після чого грошові кошти конвертувались у готівку. До складу вищеозначеного центру входили більше десятка підприємств. В подальшому, незаконно проконвертована готівка, за вийнятком " винагороди" передавалась клієнтам - службовим особам вищеозначених СГД.

Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів за період 2020-2021 років склав понад 180 млн.грн., а ймовірні втрати бюджету становлять понад 25 млн.грн», – йдеться у повідомленні.

На виконання ухвал судів правоохоронцями проведено 7 обшуків в офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів нелегальних оборудок за результатами яких вилучено комп'ютерну техніку, телефони, флеш накопичувачі, бухгалтерські документи, розрахункові документи підконтрольних " фіктивних " підприємств, чорнові записи, готівку в іноземній валюті в еквіваленті 2 млн.944 тис.грн. Триває слідство.

Викриття здійснили працівники ГУ ДФС у Житомирській області під процесуальним керівництвом Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері центрального гарнізону, в рамках кримінального провадження , внесеного до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205-1, ч.4 ст.191 КК України.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2021 року у Житомирській області «накрили» конвертаційний центр, через який могли фінансувати терористичні організації: «у тінь» вивели 200 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податківці конвертаційний центр бюджет гроші  
Матеріали по темі