Влада

Житомирський суд допитує обвинувачуваного в отриманні хабаря директора департаменту ОДА Суслика

1 September 2021, 12:41

В Корольовському районному суді м.Житомира триває розгляд справи обвинувачуваного в отриманні хабаря директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика.

Засідання 1 вересня почалося з допиту обвинувачуваного.

«На початку засідання Микола Суслик просив привести його у закритому режимі, бо буде розказувати про стан свого здоров’я, але суд це прохання задовольнив частково, визначивши, що про свої діагнози під час перебування на лікарняному підозрюваний буде окремо розповідати», - повідомив присутній на засідання журналіст Житомир.info.

Під час засідання Микола Суслик ще раз наголосив, що свою вину не визнає, а керівник Коростенської міської лікарні його «підставив».

Детальніше дивіться згодом у сюжеті на нашому сайті

Нагадаємо, обвинувальний акт щодо Миколи Суслика в травні скерували до суду. До цього часу Суслик встиг звільнитися з посади директора департаменту (5 березня 2021 року за угодою сторін) і розлучитися. На судовому засіданні 8 липня Микола Суслик заявив, що свою вину не визнає і ні в кого кошти не вимагав.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 21 січня 2021 року стало відомо, що директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколу Суслика затримали на хабарі. Служба безпеки України повідомила, що Суслика затримали за вимагання «відкатів» з коштів, виділених на протидію пандемії COVID-19. Згодом у прокуратурі назвали суму «відкату», який вимагав директор департаменту – 123 тис. грн, 10% від перерахованих коштів. Пізніше з матеріалів суду стало відомо, що 1 грудня 2020 року в своєму службовому кабінеті під час розмови з генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради» повідомив про необхідність передачі йому грошових коштів у розмірі 10% від суми субвенції, виділеної бюджету Коростеня на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров`я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Подільський райсуд Києва 22 січня обрав директору департаменту ОДА Миколі Суслику запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на шістдесят діб (до 22 березня 2021 року) та визначив альтернативний запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 124 тис. 850 грн, у разі внесення якої Суслик може бути звільнений з-під варти, але з певними умовами, серед яких – не відлучатися із району, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора чи суду та здати закордонний паспорт. 26 січня визначена застава була внесена і директор департаменту був звільнений з під варти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Суслик хабар суд  
Матеріали по темі