Події

У Житомирі за добу сталися 4 пожежі: згорів дах будинку на двох господарів, склад взуттєвих матеріалів, легковик та сміття

1 September 2021, 14:21

У Житомирі 31 серпня сталися чотири пожежі. Горів житловий будинок на двох господарів, склад з матеріалами для виготовлення взуття, легковик Skoda та сміття.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«О 07:17 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляному житловому будинку на двох господарів З’ясувалося, що через пізні виявлення та відповідно сповіщення вогонь майже повністю охопив шиферну покрівлю над обома квартирами. Існувала загроза поширення полум’я всередину житлових приміщень та гараж з автомобілем. Зважаючи на всі фактори ризику, керівник гасіння пожежі залучив на допомогу ще один пожежний автомобіль для підвозу води. Менш ніж за годину пожежу ліквідували. Вогнем знищено 150 кв. м покрівлі над обома помешканнями. Подальшого поширення загоряння всередину будинку та на гараж. Попередня причина пожежі – коротке замикання електромережі на горищі однієї з квартир», – йдеться у повідомленні.

Того ж дня о 18:08 до рятувальників надійшло чергове повідомлення про пожежу в залізобетонній чотириповерховій будівлі, що теж в м. Житомир.

«По прибуттю в будівлі та навколо спостерігалося сильне задимлення. Осередок загоряння знаходився у віддаленому закритому складському приміщенні на другому поверсі – там вогонь охопив матеріали для виготовлення взуття. Менш ніж за годину загоряння вдалося ліквідувати в межах складського приміщення та не допустити його подальшого поширення. В результаті вогнем знищено 250 кг матеріалів для виробництва взуття у складі на площі 72 кв. м та кондиціонер. До гасіння залучалося 10 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки. Попередня причина пожежі – коротке замикання електромережі в складському приміщенні», – повідомляють рятувальники.

Крім того, на вулиці Вітрука рятувальники гасили легковик Skoda, в якого зайнявся моторний відсік та 2 кв. м сміття на відкритій території.

Під час усіх пожеж загиблих та травмованих не має. Наразі остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 10 червня 2021 року в районі Сінного ринку в Житомирі горів будинок на три квартири: вогонь знищив 100 квадратних метрів шиферної покрівлі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа будинок легковик взуття рятувальники  
Матеріали по темі