Новини компаній

Як проходить лікування сечокам'яної хвороби

1 September 2021, 15:23

У наш час навіть дитина знає, що в нирках і сечовому міхурі можуть утворюватися конкременти - так звані «камені». Вони можуть мати різний склад і величину, проте причина їх появи криється в порушенні видільної функції сечових шляхів.

В нормі все зайве має виводитися з організму разом з сечею. Однак іноді цей процес порушується, солі осідають на стінках внутрішніх органів - сечового міхура, нирок, поступово кам'яніючи і утворюючи тверді камені. Так і з'являється мочекаменная болезнь, лечение якої точно не варто затягувати.

Перші симптоми МКБ

Практично всі захворювання сечостатевої системи мають схожі симптоми. Саме тому їх легко сплутати і зробити неправильний висновок про стан свого здоров'я. Точний діагноз може поставити тільки лікар на підставі аналізів, УЗД і додаткових досліджень.

Свідчити про появу каменів можуть такі ознаки?

  • Біль в області попереку - особливо в області нирки, якщо саме там утворився зрощення. На відміну від тягнуть болю при пієлонефриті і циститі, для МКБ характерний ріжучий характер больового симптому.
  • Пластівці і осад в сечі, каламутний колір рідини. Ще перед освітою повноцінного каменю в нирках може накопичуватися пісок. Втім, це вже і є камінчики, просто дуже маленького розміру. Вони можуть виходити назовні з сечею, змінюючи її колір.
  • ускладнене і хворобливе сечовипускання. Цьому сприяє і запалення, і проходження конкремента по сечових шляхах. Якщо камінь застрягне - пацієнт відчує масу дискомфорту.
  • Домішки крові в сечі. Гострі краї деяких камінцем можуть дряпати стінки сечових шляхів, травмуючи їх.

Камені добре відображаються під час ультразвукового дослідження. Діагностика дозволяє визначити їх розмір, локалізацію - що важливо для підбору оптимального методу лікування.

Як позбутися від каменів у нирках і сечовому міхурі

Терапія призначається залежно від розміру, розташування і хімічної структури каменів. Якісь конкременти можна розчинити, роздрібнити. Інші вимагають тільки оперативного втручання. Саме тому план лікування завжди складається індивідуально, тут не може бути одного універсального рішення. Загальна тільки мета терапії: вивести камінь назовні, прибрати його з органів.

В комплексному лікуванні активно застосовують фітотерапію, як додаток до основної лінії. Рослинні засоби з доведеною ефективністю можуть стимулювати сечогінний ефект і таким чином допомогти виходу невеликих конкрементів. Також фітопрепарат може зняти запалення, полегшити біль і навіть перешкоджати утворенню нових каменів.

Все це властиво засобів, виробленим за концепцією фітонірингу. Такі рослинні препарати містять стандартизовану дозування активних речовин, мають доказову базу і ліцензію лікарських засобів, а не просто трав'яних зборів. Їх випуск контролюється на кожному етапі, а для виготовлення використовуються тільки кращі представники сортових лікарських рослин. Часто це досягається за допомогою спеціальної селекції та культивування.

Однак потрібно не забувати, що призначати будь-які препарати повинен лікар: уролог, нефролог або терапевт. Не займайтеся самолікуванням, адже це може бути небезпечно для вашого здоров'я.

[1] Схеми лікування. Урологія / під ред. Н. А. Лопаткіна, Т. С. Перепанова. - 2-е изд., Испр. і доп. - М.: Літтерра, 2012. - 144 с. - (Серія «Схеми лікування»).

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі