Події

Орендар ставка, який вбив сімох людей, хотів вийти під домашній арешт, але Житомирський апеляційний суд відмовив

3 September 2021, 10:27

Орендар ставка у Попільнянському районі Анатолій Захаренко, якого судять за вбивство семи людей, оскаржував проводження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і хотів вийти під домашній арешт.

25 серпня 2021 року Житомирський апеляційний суд розглядав апеляційну скаргу обвинуваченого Захаренка на ухвалу Богунського районного суду м. Житомира від 2 серпня 2021 року, якою йому продовжено строк тримання під вартою до 30 вересня 2021 року включно.

«В апеляційній скарзі обвинувачений просить скасувати ухвалу суду та постановити нову, якою обрати йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Вказує, що суд не взяв до уваги його стан здоров`я, а саме те, що він потребує медичного обстеження серця і судин та подальшого лікування. На його думку, ризики, передбачені ст. 177 КПК України стороною обвинувачення не доведені, а продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо нього є невиправданим», - йдеться в матеріалах суду.

Суд залишив апеляційну скаргу без задоволення, а ухвалу про продовження запобіжного заходу – без змін.

«Даних щодо неможливості за станом здоров`я обвинуваченого перебувати в СІЗО апеляційному суду не надано, а тому доводи обвинуваченого ОСОБА_1 про те, що суд не врахував його стан здоров`я є голослівними. За таких обставин, колегія суддів вважає, що ухвала суду є законною та обґрунтованою, винесена у відповідності до вимог кримінального процесуального закону, а тому апеляційна скарга обвинуваченого не підлягає задоволенню», - йдеться в ухвалі, оприлюдненій 2 вересня.

Нагадаємо, 9 листопада 2020 року в Богунському районному суді Житомира відбулося перше засідання по справі про масове вбивство. 10 лютого 2021 року Вадим Федюнін, який вижив під час стрілянини на ставку в Новоселиці, на суді розповів свою версію подій. 19 травня в суді виступав обвинувачуваний Анатолій Захаренко: запевнив, що гості стріляли в нього перші, він захищався і сам викликав поліцію. 4 червня мали проходити судові дебати, але їх перенесли на наступне засідання.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2020 року в селі Новоселиця Попільнянського району орендар ставу застрелив сімох киян, які приїхали порибалити. На місці стрілянини правоохоронці вилучили 5 одиниць зброї, одна рушниця належала орендарю ставка. Чоловіку оголосили про підозру, а поліція показала відео огляду місця події. 23 травня Житомирський суд арештував на два місяці 58-річного орендаря ставка Анатолія Захаренка. Згодом єдиний, хто вижив в стрілянині – Вадим Федюнін, ветеран батальйону імені Кульчицького – дав перше інтерв’ю після трагедії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Новоселиця Попільнянський район вбивство Захаренко  
Матеріали по темі