Новини компаній

​ Вибрати й купити блок безперебійного живлення

3 September 2021, 15:06

Джерело безперебійного живлення (ДБЖ) – автоматичний електронний пристрій, який використовують для забезпечення безперебійного постачання електроенергії для приладів у випадку відсутності вхідної напруги живлення або її різкого падіння. На жаль, сучасні мережі електропостачання мають суттєвий недолік - мінливість параметрів електричного струму. Через перебої в мережі електропостачання техніка може працювати некоректно або зовсім вийти з ладу. Купивши джерело безперебійного живлення у компанії Вінур, ви мінімізуєте ризики пов'язані з коливаннями струму в мережі, забезпечити безперебійну роботу обладнання протягом часу, необхідного для її безпечного відключення.


Вибір джерела безперебійного струму

Вибираючи прилад, треба звернути увагу на декілька критеріїв:

  1. Тип – резервний (захист від відключення струму), лінійно-інтерактивний (для мереж неякісного електроживлення), неперервної дії (мають вбудовані батареї).
  2. Потужність (мала, середня та висока). Необхідно забезпечити запас потужності у розрахунку, що потужність ДБЖ перевищує потужність приладів на 20-30%.
  3. Тривалість автономної роботи. Якщо джерело було підібрано правильно, підключене до нього обладнання буде стабільно функціонувати до завершення всіх робочих процесів або до моменту усунення проблем основної мережі.
  4. Швидкість переключення в режим батареї. Хоча більшість приладів витримує перебої тривалістю до 100 мс, якісні безперебійники перемикаються в режим батареї за 4-10 мс (чим швидше, тим краще).
  5. Форм-фактор: монтаж в стійку, навісне або підлогове розміщення.
  6. Система моніторингу – наявність програмного забезпечення для відстеження параметрів роботи.

Ще один критерій вибору – рівень шуму приладу. Більшість джерел безперебійного живлення спричиняють шум на рівні 20-45 дБ, тобто їх можна використовувати навіть в жилих приміщеннях.

Який ДБЖ купити?

Вибираючи джерело потрібно виходити з характеру перебоїв, що виникають в електромережі. Резервні джерела переводять пристрій в режим живлення від батареї в разі перебою або повного зникнення напруги в мережі. Як найдешевший варіант, вони мають кілька недоліків, а саме: низька швидкість перемикання, малий ресурс акумуляторів. Лінійно-інтерактивні ДБЖ використовують в мережах з частими перебоями струму. Їх перевага в тому, що вони намагаються вирівняти напругу перш ніж перейти в режим живлення від батареї. Джерела безперервного дії - найефективніші, але і найдорожчі пристрої. Працюючи від батареї, вони випрямляють параметри струму в режимі реального часу.

Висновки

Ідеального пристрою не існує. Тому перш ніж купити безперебійник, треба визначити параметри живлення обладнання, проблеми основної мережі електропостачання. У компанії Вінур є широкий асортимент джерел безперебійного живлення: від дешевих з простим принципом роботи до найсучасніших рішень для забезпечення автономного живлення з системою моніторингу. Якщо ви маєте труднощі з вибором відповідного джерела живлення, зверніться до менеджерів Вінур за консультацією.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі