Новини компаній

Як будувати взаємини. «Чоловіки з Марса, жінки з Венери»

6 September 2021, 09:20

Взаємини між чоловіками та жінками — одна з основних тем в роботі психологів світу. Не дивно, що цьому питанню присвятили свій час багато науковців і письменників, серед яких відомий психотерапевт Джон Грей. Його книга «Чоловіки з Марса, жінки з Венери» стала світовим бестселером, отримавши позитивні відгуки представників обох статей. Читати або звантажити повний варіант праці «Чоловіки з Марса, жінки з Венери» можна на найбільшій книжковій платформі Yakaboo за посиланням.

Біографія Джона Грея

Майбутній психотерапевт народився в багатодітній сім’ї керівника нафтопереробної компанії в 1951 році. Мати Джона Гамільтона Грея виховувала дітей з урахуванням християнських заповідей і асанів йоги. Саме індійські вчення відіграли головну роль в становленні світогляду хлопця. В житті Грея можна виділити кілька основних подій:

  1. Після закінчення середньої школи американського міста Хьюстон він вступив до ВУЗів: Техаса і Сент-Томаса, але дипломів тут так і не отримав.
  2. 9 років життя вчений витратив на самопізнання та духовний розвиток в компанії монахів швейцарского центру Махаріші.
  3. Вищу освіту американський психотерапевт здобув у 1982 році, коли став випускником Колумбійського університету та отримав ступінь доктора наук в області психології та сексуальності людини.

Справжню популярність йому принесла праця «Чоловіки з Марса, жінки з Венери», де автор надав головним героям вигляд прибульців, які забули про своє походження. Проводячи паралелі між двома світами, психолог зосереджує увагу на різниці в мові, світосприйнятті, емоціях, бажаннях людей.;


Особливості побудови взаємовідносин чоловіків і жінок

Після одруження Грей зіткнувся з проблемами, характерними для пар, які починають мешкати разом. Вивчаючи психологію взаємин, він створив власну концепцію: очікування партнерів стають головною причиною розчарувань. Психолог впевнений, що людина розглядає свого обранця як «копію» самого себе, тому чекає від нього таких самих бажань і потреб. Знайти спільну мову можна лише відмовившись від завищених вимог до партнера. Саме це є ключем до порозуміння.

Безконфліктне існування або чому варто враховувати думку іншого

Будь-яку ситуацію чоловіки й жінки сприймають по-різному: перші — більш раціонально, а другі — емоційно. Саме на цьому формуються оцінювальні судження кожної сторони, які часто не збігаються. Щоб комфортно мешкати під одним дахом, доводиться знаходити спільну мову, досягаючи порозуміння в конфліктних ситуаціях. Розуміючи природу потреб чоловіка чи дружини, зробити це набагато простіше. Головне — не знецінювати думку свого обранця і враховувати його емоції.

Всі аспекти побудови стосунків між статями розкрито в книзі Джона Грея, до того ж в простій і зрозумілій формі. З найбільшою книжковою платформою Yakaboo Yakaboo її можна читати в онлайн-версії або ж замовити в друкованому форматі з доставкою по Києву та іншим містам України. Жителі столиці зможуть купити бестселер особисто, відвідавши магазин за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 22, 1 поверх (Головпоштамт). Телефон: 0(800)-600-505.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі