Події

​Водія міжнародного автобуса, який на трасі в Житомирській області в’їхав у автовоз, взяли під варту з правом внесення застави

7 September 2021, 18:05

Водія автобуса, який скоїв дорожньо-транспортну подію на Житомирщині, що спричинила загибель одного і травмування 9 пасажирів, взято під варту.

Про це 7 вересня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою 06.09.2021 забезпечено розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу водію, підозрюваному у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної події. Процесуальним прокурором у судовому засіданні наголошено, що водієм скоєно кримінальне правопорушення з тяжкими наслідками, а саме, спричинення смерті однієї людини та тілесних ушкоджень іншим, а також знищення та пошкодження майна (транспортного засобу). Аби запобігти спробі переховуватися від слідства та уникнення відповідальності, є необхідність застосувати підозрюваному тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

Відтак ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира водія поміщено під варту із правом внесення грошової застави на суму понад 190 тис. грн.

Слідством встановлено, що дорожньо-транспортна подія скоєна 04.09.2021, о 04.00 годині ранку, на автодорозі Київ-Чоп, поблизу с. Стрибіж Житомирського району.

Водій автобуса Neoplan під час перевезення пасажирів за маршрутом Ченстохова (Польща) – Маріуполь, порушивши правила дорожнього руху, проявив неуважність і безпечність до дорожньої обстановки, не зменшив швидкості руху та зіткнувся із сідловим тягачем DAF з напівпричіпом, що рухався попереду, від чого автобус загорівся.

Унаслідок зіткнення один пасажир загинув, ще дев’ять отримали тілесні ушкодження, ступінь яких встановлюється.

Того ж дня водію повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.

Нагадаємо, поліція шукає свідків ранкової ДТП, що сталася 4 вересня 2021 на трасі Київ-Чоп поблизу села Стрибіжа Пулинської громади, де автобус зіткнувся з вантажівкою та загорівся.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 4 вересня 2021 року на трасі Київ – Чоп у Житомирській області сталася дорожньо-транспортна пригода за участю рейсового автобуса Neoplan та вантажівки DAF з подальшим загорянням пасажирського транспортного засобу. За першочерговою інформацією було відомо, що в ДТП постраждали дев’ятеро пасажирів та одна людина загинула. Згодом стало відомо, що в автобусі перебували 25 пасажирів, одинадцятьом з них знадобилась медична допомога. Загинув у ДТП другий водій Neoplan (який на момент аварії відпочивав).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП автобус автовоз пожежа загиблий застава міра запобіжного заходу  
Матеріали по темі