Події

Житель передмістя Житомира хотів купити автомобіль та перерахував незнайомцю понад 150 тис. грн: продавця-шахрая шукає поліція

9 September 2021, 12:32

7 вересня до поліції звернувся житель Житомирського району із заявою про шахрайство. Чоловік мав намір придбати автомобіль, тож, натрапивши в Інтернеті на підходящу пропозицію, перерахував «продавцеві» гроші, однак машини так і не отримав. Нині у рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють осіб, причетних до шахрайства.

Про це 9 вересня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«До Житомирського райуправління поліції звернувсь 54-річний житель чоловік Глибочицької громади. Заявник розповів, що тиждень тому намагався придбати через Інтернет-сайт автомобіль. Натрапивши на необхідне оголошення, зв’язався із потенційним продавцем і домовився про покупку, сплативши за неї наперед понад 155 тисяч гривень. Утім, через деякий час продавець уже не виходив на зв'язок, а його оголошення було неактивне», – йдеться у повідомленні.

Нині у рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних злодіянь. Разом з тим правоохоронці закликають громадян бути обачними у фінансових питаннях.

Як повідомляв Житомир.info, 9 жовтня 2019 року до поліції надійшла заява від бердичівлянина, який мав намір купити автомобіль та перерахував на банківський рахунок шахраєві майже 90 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство ошуканець  
Матеріали по темі