Суспільство

В Овручі до Дня міста встановлюють пам’ятник картоплі та скаржаться на акти вандалізму

14 September 2021, 16:23

В Овручі 18-19 вересня планують відзначити 1075-у річницю від дня заснування міста та провести фестиваль «Поліська пані Картопелька».

В День міста у центральному парку заплановане відкриття пам’ятнику картоплі, але роботі по його виготовленню заважають вандали. Про це 13 вересня повідомила Овруцька міська рада на своїй Facebook-сторінці.

«У центральному парку міста триває робота зі зведення паркової скульптури - символу Міжнародного фестивалю «Поліська Пані Картопелька». Відкриття заплановано у День міста 19 вересня 2021 року. Створює мистецький шедевр викладач Овруцької дитячої художньої школи Юрій Кравчук. Змушені зазначити, що виконання роботи ускладнюється випадками вандалізму щодо скульптури, тому віднині у нічний час за «пані картопелькою» наглядають. Тому радимо знайти інші методи «розважитися» або будьте готові понести відповідальність за скоєне», - йдеться у дописі.

Перший заступник мера Овруча Володимир Гришковець в коментарі сайту «Перший Житомирський» повідомив, що скульптуру картоплі ще розмалюють жовтим кольором та додадуть намисто і хустку – пам’ятник хочуть зробити максимально схожим на логотип фестивалю «Поліська пані Картопелька».

«Плануємо надіти хустку та додати українське намисто – це буде картопляна жінка, яка запрошуватиме всіх гостей на фестиваль», - пояснив Гришковець.

В плані проведення фестивалю також передбачений парад дитячих візочків, конкурс на кращу святкову садибу, майстер-класи та інше.


Скріншот з рішення виконкому Овруцької міськради

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2017 року в Овручі на святі під назвою «Поліська пані Картопелька» уперше провели показ старовинного одягу Овруцького району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Овруч картопля пам'ятник фестиваль  
Матеріали по темі