Суспільство

​Ловили диверсантів, які збиралися за допомогою безпілотника підірвати військову базу: на півночі Житомирської області завершились навчання СБУ

16 September 2021, 11:38

У Житомирській області СБУ провела масштабні антитерористичні навчання поблизу північного кордону України.

Про це 16 вересня повідомила пресслужба управління СБУ в Житомирській області.

«СБУ провела антитерористичні навчання у прикордонних районах Житомирської області. Спецпризначенці знешкодили «диверсійно-розвідувальну групу», яка планувала вчинити вибух на військовій базі та втекти до сусідньої країни, нелегально перетнувши державний кордон», - йдеться у повідомленні.

За легендою тренувань, умовні диверсанти прибули в регіон із завданням спровокувати масштабну надзвичайну ситуацію. Вони планували «підірвати» одну з військових баз артилерійських боєприпасів за допомогою безпілотного літального апарата (БПЛА).

Учасники навчань затримали одного з «диверсантів» під час спроби атакувати спецоб’єкт безпілотником із вибуховим пристроєм. БПЛА був успішно «подавлений» системою радіоелектронної боротьби. Решта членів «ДРГ» намагалися втекти у напрямку державного кордону.

У результаті спільних пошукових заходів силовики знешкодили основну групу озброєних зловмисників неподалік від пункту пропуску «Виступовичі».

«Особливістю тренувань було те, що роль членів ДРГ виконували спецпризначенці. Вони мають високий рівень вогневої і тактичної підготовки, які застосовували у ході навчань. Це дало змогу змоделювати максимально складний і наближений до реального перебіг навчальної ситуації. У тренуваннях взяли участь підрозділи регіональних управлінь СБУ, Національної гвардії, Збройних Сил України, Держприкордонслужби, Національної поліції, представники органів влади і місцевого самоврядування», - повідомили в СБУ.

За оцінками координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Житомирській області учасники тренувань успішно відпрацювали алгоритми міжвідомчої взаємодії щодо запобігання диверсійним і терористичним загрозам.

Нагадаємо, на початку вересня СБУ повідомляла про заплановані антитерористичні навчання, які проводитимуть на півночі Житомирської області з 10 по 16 вересня: попереджали місцевих жителів про можливі перевірки документів та огляд автомобілів.

Як повідомляв Житомир.info, 24 травня 2021 року у Житомирі СБУ проводила навчання: кілька поліцейських автомобілів із увімкненими сиренами мчали вулицею Покровською до філармонії. Наступного дня, 25 травня, на території залізничного вокзалу продовжувалися антитерористичні навчання СБУ: працювали поліцейські, рятувальники, а поруч стояла карета швидкої медичної допомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ навчання диверсант безпілотник кордон  
Матеріали по темі