Місто

​До кінця вересня у житомирському парку планують завершити реконструкцію набережної

16 September 2021, 14:16

До кінця вересня 2021 року в житомирському парку культуру та відпочинку ім. Гагаріна мають завершити реконструкцію набережної. Роботи поблизу підвісного пішохідного мосту розпочалися у квітні 2019 року й досі тривають. Наразі тут завершують внутрішні роботи на човновій станції.

«Роботи по набережній розпочалися близько двох років тому, сьогодні вони підходять до завершального етапу. Покладена вся плитка, встановлені всі архітектурні форми, завершено озеленення, встановлені обмеження заїзду на територію набережної, змонтоване все освітлення, наразі підрядна організація, яка виконувала роботи з відеонагляду демонтує всі камери. На кінець цього місяця (ред.вересня) плануємо створити комісію по прийомці й експлуатації. Будуть залучені депутати міської ради та комунальні підприємства, які надалі будуть обслуговувати цю набережну. Розподіл фінансування на роки теж призвів до того, що об’єкт був розтягнутий на два роки. Складнощі були з тим, що було багато робіт, які важко було передбачити. Наприклад, зливова каналізація, водогін, вся набережна в скалах і те, що проєктанти спроектували, іноді доводиться вносити зміни», - розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.


Амфітеатр, дитячий та спортивний майданчик, зона для занять фітнесом, велодоріжки - сьогодні набережна дійсно перетворилася на місце для відпочинку.

«Розділена спортивна зона з тренажерами, зона, де є фонтан, човнова станція, для спортсменів для зберігання човнів. Є стаціонарний туалет, там три туалети: чоловічий, жіночий і туалет з доступністю окрема, з дотриманням всіх норм інклюзії», - каже В’ячеслав Глазунов.

За словами начальника управління капітального будівництва, аби набережна була доступна, розглядали можливість встановити ліфт або фунікулер, втім питання так і не вирішили.

«Було багато питань щодо доступності зі старого Бульвару, але норми нам не дозволяють цього зробити. Запроєктований і передбачений заїзд з провулка 3-о Чуднівського до набережної. Там буде облаштована парковка для автомобілів і велотранспорту», - говорить начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Наразі на набережній не вистачає смітників, як пояснив Вячеслав Глазунов, їх встановлять, коли об’єкт передадуть на баланс КП «Парк».

«Частково встановлені урни у місцях, де є скуплення людей на вихідні дні. Поки прибирає підрядник, коли об'єкт передадуть, балансоутримувачем буде КП«Парк» і заключать договори на обслуговування. Там багато мереж — це і водогін, і каналізація, і відеонагляд, і освітлення», - пояснює начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Також начальник УКБ розповів про плани на майбутнє. Зокрема, влада розглядає можливість об’єднати набережну й гідропарк.

«На наступний рік є перспектива капітально ремонту гідропарку і тротуарів, де зроблено асфальтне покриття. Тобто від гідропарку до Чуднівського мосту планується реконструкція тротуарів з велодоріжками, щоб з'єднати два об'єкти, але це планується на наступний рік», - говорить В’ячеслав Глазунов.

Загальна вартість реконструкції набережної складає близько 32 млн грн, з яких 12 млн грн - Секторальна бюджетна підтримка Європейського Союзу, 10 млн грн кошти Державного Фонду Регіонального Розвитку, а решка – це гроші з міського бюджету.

Нагадаємо, у січні 2019 року в інтерв’ю мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що заплановані роботи на набережній у Житомирі переможець тендеру «Фаворит ОПТ» має завершити до 1 вересня поточного року. У червні 2019 року підрядники розповіли та показали, як проходить реконструкція набережної в житомирському парку. Управління капітального будівництва Житомирської міської ради 28 листопада повідомило про намір доплатити підряднику за реконструкцію набережної ще 16 млн 958,6 тис. грн: додаткові роботи мають бути виконані до кінця 2020 року. У січні 2020 року укладали плитку та готували фундамент під майданчик.

У листопаді 2020 року міський голова розповідав про доступність до набережної людей з інвалідністю на візках та батьків з дитячими візочками.

Як повідомляв Житомир.info, 30 березня начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов розповів журналісту Житомир.info, що будівельні роботи на набережній у житомирському парку культури та відпочинку імені Гагаріна на завершальному етапі, до кінця травня всі роботи будуть завершені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна Глазунов реконструкція  
Матеріали по темі