Події

Житомирянка намагалася продати речі через Інтернет, назвала шахраям реквізити картки та втратила 65 тис. грн

17 September 2021, 12:40

Житомирянка хотіла продати через Інтернет дитячі речі, натомість втратила 65 тисяч власних коштів, назвавши невідомим реквізити власної банківської картки. Ще четверо жителів міста втратили гроші з рахунків, повіривши «працівникам служби безпеки банку».

Про нові випадки шахрайства 17 вересня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Так, упродовж останнього тижня до поліції звернулись більше десятка житомирян із заявами про ошуканства. У більшості випадків потерпілі купували/продавали речі через відомі ресурси або «розблоковували» банківські картки. Натомість втрачали власні заощадження.

«37-річна житомирянка залишила свій номер телефону під оголошенням про продаж дитячих речей на відповідному Інтернет-сайті. Банальна розмова із потенційним покупцем завершилась для жінки втратою майже 65 тисяч гривень заощаджень. Заявниця назвала реквізити картки, за допомогою яких ошуканці і отримали доступ до її банківських ресурсів», – йдеться у повідомленні.

Ще двоє жителів обласного центру продавали автомобільні запчастини і теж після розмов з «покупцями» позбулися коштів на своїх рахунках.

До речі, усі троє користувались одним і тим же найбільш поширеним у нас Інтернет-ресурсом з продажу товарів.

Ще четверо житомирян повірили телефонним співрозмовникам, які назвалися працівниками служби безпеки банку. Довірившись незнайомцям, назвали реквізити карток та інші конфіденційні відомості, які дали доступ стороннім до їх рахунків. У результаті сумарно майже 50 тисяч гривень потрапило у кишені шахраїв.

Як повідомляв Житомир.info, 7 вересня 2021 року до поліції звернувся житель Житомирського району із заявою про шахрайство. Чоловік мав намір придбати автомобіль, тож, натрапивши в Інтернеті на підходящу пропозицію, перерахував «продавцеві» понад 155 тисяч гривень, однак машини так і не отримав.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайка шахрайство ГУНП поліція ошуканство  
Матеріали по темі