Місто

У Житомирі понад 30 команд беруть участь у фестивалі з веслування на човнах-драконах

18 September 2021, 16:34

У житомирському гідропарку зранку 18 вересня стартував шостий фестиваль з веслування на човнах-драконах «Поліський дракон». Цього року змагаються 30 команд. Запливи проходитимуть на дистанціях 200 м та 1000 м.

«Сьогодні відбувається корпоративний фестиваль «Поліський дракон», який проходить в Житомирі в масовому форматі вже понад третій рік, але загалом Житомир приймає вже 6 років цей фестиваль. Дуже круто, що Тетерів є таким магнітом де розвивається все більше видів спорту. Сьогодні у нас понад 30 команд, це один із рекордів тому, що бере участь понад 400 учасників з різних куточків України, є представники з Дніпра, Києва, Вінниці і так далі. Звичайно найбільше представників з Житомира. До нас долучаються університети, торговельні компанії, просто корпорації, які об’єдналися в команди. Сьогодні дві дистанції — це 200 м і 1000 м, є команди мікс, команди жінок і чоловіків. Буде два різних нагородження, перше — серед команд, які приїхали, тому, що кубок Житомира залишається в Житомирі і він є перехідним, тому буде нагороджено кращі команди, які не з Житомира, і визначено кращу команду серед житомирських учасників. Минулого року перемогла „Житомирська політехніка“. Команди отримують медалі, нагороди, їх безкоштовно годує сьогодні польова кухня. Кращі команди отримують можливість представляти Житомирщину на кубку України в Тернополі», — розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Своїми враженнями про фестиваль поділилися учасники змагання з Дніпра та Житомира.

«Ми з Дніпра, представляємо клуб «Long Sprint», це молода команда, яка цього року лише була створена. На цих змаганнях ми представлені двома командами, юніори, вони саме зараз сідають в човен в третьому заїзді, ми в наступному заїзді будемо приймати участь. По першому етапу в нас четвертий результат, юніори дещо гірше виступили, але другий етап розставить все на свої місця. Організація змагань на найвищому рівні. Дуже приємне враження від міста, гостинне місто, гостинні люди, нам дуже приємно бути тут», — каже Олександр Бутенко.

«Ми з команди «Житомирська політехніка». Беру участь не вперше, це проходить щороку, протягом 6 років. Враження у мене дуже хороші, класна організація, хороші команди приїжджають сюди, є з ким позмагатися. Впринципі все пішло по плану, наша команда зробила все можливе, ми добре обговорили план дій по дистанції, і все виконали, як і домовлялися. Планую брати участь в змаганнях і в наступному році теж», — ділиться враженнями Максим Теренков.

Як повідомляв Житомир.info, п’ятий фестиваль «Поліський дракон», який проходив у 2020 році, зібрав команди аматорів не лише з Житомира і став всеукраїнським.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: човен-дракон фестиваль змагання гідропарк  
Матеріали по темі