Новини компаній

Як вибрати матрац для підлітка?

22 September 2021, 10:16

10-12 років фахівці вважають віком, в якому дитині пора міняти матрац (https://organicmebel.shop/matrasy/) дитячий на підлітковий. Це пов'язано з тим, що саме цей період життя є часом активного формування скелета і хребта. Якщо в цей час щось пішло не так з розвитком опорно-рухового апарату, уже наявні порушення призведуть до виникнення захворювань, з якими людині доведеться боротися все життя.

На формування анатомічно правильного положення хребта і постави, крім інших факторів, впливає положення тіла дитини, коли вона спить. А воно, це положення, залежить від того, наскільки правильно обраний підлітковий матрац. Тому цьому питанню треба приділяти особливу увагу.


Параметри підліткових матраців

Важливе значення мають два показники цього виробу – його довжина і ширина. У матраца для підлітка вони повинні складати 185-190 і 80-120 сантиметрів відповідно. Підбирати виріб для своєї дитини треба з запасом, з урахуванням того, що в підлітковому віці відбувається активне зростання людини. При цьому враховувати треба і розміри ліжка. Якщо вони стандартні, проблем з розміщенням на них підліткового матраца не буде.

Рівень жорсткості

Ще одна важлива характеристика матраца для підлітка, яку обов'язково треба враховувати при виборі виробу, – його жорсткість. Саме в цьому віці нерідко з'являється порушення розвитку хребта у вигляді сколіозу. Однією з причин цієї проблеми є занадто м'який матрац для нічного сну підлітка.

Вибирати слід моделі середньої жорсткості або навіть з рівнем вище середнього, щоб м'язовий корсет і постава розвивалися правильно. Купувати матрац по можливості треба в присутності дитини, щоб його можна було випробувати на місці. Для розуміння того, наскільки комфортний виріб, досить полежати на ньому хвилин 5-10. Відповідним можна вважати матрац, якщо під час «випробувального терміну» у підлітка не виникло відчуття дискомфорту.

Важливо враховувати і вагу дитини. Якщо вона становить 60 кг +, розглядати варіанти виробів підвищеної жорсткості взагалі не варто. Вибір рекомендується робити між моделями з середнім рівнем жорсткості і м'якими матрацами. Для підлітків з уже наявними порушеннями у розвитку хребта необхідний лікувальний матрац. Вибирати його треба тільки на основі рекомендацій фахівців.


Пружинний або безпружинний

Виробники пропонують моделі матраців з пружинами і без них. Кожна з них має свої особливості. Якщо йдеться про підлітковий виріб, перевагу слід надавати безпружинному. Пояснюється це тим, що поверхня матраців без пружин більш рівна, що дуже важливо для підтримки спини дитини в правильному положенні під час сну. Тут вже виникає питання з наповнювачем. Кращий його варіант – природні матеріали типу:

  • натуральний латекс;
  • вовна або повсть;
  • кокосова койра;
  • спанбонд.

Найбільшою популярністю в якості жорсткого наповнювача для матраца користується кокосове волокно, середньої жорсткості – натуральний латекс. Затребувані також вироби з комбінованим наповнювачем. Важливо, щоб він мав антиалергенні і антибактеріальні властивості.

Для швидкої перевірки жорсткості виробу досить його поставити біля стіни у вертикальному положенні і натиснути на матрац з його лицьової сторони. Глибина прогину, що перевищує 10 см, є сигналом до того, що від покупки даної моделі слід відмовитися. Оцінювати треба і поверхневий шар виробу. Стежки повинні бути якісними, а сам матрац – щільним. Різні моделі зносостійких виробів з відповідними характеристиками можна замовити на сайті organicmebel.shop.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі