Здоров'я

Житомирська область отримала інноваційні ліки прямої дії на коронавірус

22 September 2021, 12:41

На Житомирщину доставлені 560 флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 1120 флаконів Етесевімабу (Etesevimab) – лікарських засобів, призначених для лікування хворих на COVID-19.

Про це 22 вересня повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«Механізм їх дії полягає у блокуванні прикріплення вірусу до мембрани клітини. Це унеможливлює потрапляння SARS-CoV-2 в клітини людини, що нейтралізує дію вірусу та сприяє запобіганню розвитку та лікуванню COVID-19. Також Наказом МОЗ від 20.09.2021 № 1979 оновлено протокол «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким передбачено можливість використання лікарських засобів Bamlanivimab та Etesevimab. Тепер лікарі, які надають допомогу хворим на COVID-19, матимуть чітку інструкцію щодо того, в яких саме випадках захворювання і як правильно застосовувати ці лікарські засоби», - йдеться у повідомленні.

МОЗ зазначає, що ліки були доставлені в Україну 4 вересня за сприяння Посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. Останні домовленості щодо отримання цієї допомоги були узгоджені під час візиту президента України Володимира Зеленського та міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка до США. Всього в Україну було доставлено 20 тис. флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 40 тис. флаконів Етесевімабу (Etesevimab).

Нагадаємо, в березні 2021 року Житомирська міська рада виділила 510 тис. грн з місцевого бюджету на придбання 50 флаконів лікарського засобу «Тоцилізумаб» для лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

Як повідомляв Житомир.info, в житомирській лікарні №1 на ранок 20 вересня2021 року перебувало 166 пацієнтів з коронавірусною інфекцією, з яких 10 були госпіталізовані за минулу добу. Станом на ранок пацієнтів з COVID-19 було вже 171. На ранок 22 вересня в лікарнях Житомирської області 428 ліжок були зайнято хворими на COVID-19 та 59 – пацієнтами з підозрою на COVID-19 (45,26% від загальної кількості ліжок).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус МОЗ ліки  
Матеріали по темі