Новини компаній

Як вибрати моторне масло?

22 September 2021, 14:59

Моторне масло являє собою одну з найважливіших рідин, що забезпечують функціонування сучасних автомобілів. Саме тому важливо стежити за його кількістю, в разі необхідності виконувати своєчасну заміну.

Для цієї мети можна купити масло Ликви Моли https://autoklema.com.ua/motornoe-maslo-liqui-moly/, яке відрізняється широким діапазоном робочих температур, або вибрати іншу відому марку. Виробники пропонують широкий вибір таких рідин. Але як зорієнтуватися в цьому різноманітті? Пропонуємо кілька простих критеріїв вибору.

Види моторних масел

В магазинах автозапчастин можна знайти 3 типи таких рідин:

  • напівсинтетичні;
  • мінеральні;
  • синтетичні.

Остання категорія включає в себе склади, що володіють більш прогресивними показниками. Їх застосування на регулярній основі забезпечує тривалий пробіг, а також по максимуму захищає мотор. Завдяки таким характеристикам синтетичне масло є досить затребуваним серед водіїв.

Перш ніж купити рідину, потрібно вивчити параметри автомобіля. Напівсинтетичні варіанти теж користуються великою популярністю. Цей тип автомобільного масла має оптимальні показники в'язкості, тривалим терміном експлуатації і доступною вартістю.

Якщо в паспорті авто немає прямої вказівки на використання синтетичних складів, то напівсинтетичні рідини стануть хорошим рішенням. Мінеральні масла - це вже застарілий варіант, який практично ніде не застосовується. Їх показники в'язкості і інші характеристики істотно поступаються сучасним аналогам.

Стандарти

Під час вибору моторного масла також потрібно враховувати відповідність рідини міжнародним стандартам, які вказані в паспорті транспортного засобу. Ось основні з них:

  • ACEA (європейські стандарти з чітким зазначенням необхідного виду масла);
  • SAE J300 (стандарт вязкостних властивостей);
  • API (стандарт експлуатаційних характеристик).

Останній варіант описує актуальні дизельні і бензинові категорії. Він також допускає використання більш досконалих категорій, але з деякими нюансами. Що стосується другого пункту (SAE J300), то він вказує на 2 параметра - високотемпературну і низькотемпературну в'язкість.

Зазначені критерії дозволяють вибрати правильне автомобільне масло, яке забезпечить коректну роботу всіх систем транспортного засобу. Але в деяких випадках для пошуку може знадобитися додаткова інформація. Її можна дізнатися у кваліфікованих менеджерів інтернет-магазину автомобільних запчастин. Вони з радістю допоможуть з вибором.

"Джерело: autoklema.com.ua"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі