Влада

Верховна рада прийняла постанову, за якою у тримісячний строк мають порахувати громадян, які потребують житла

22 September 2021, 16:49

22 вересня Верховна рада прийняла постанову «Про невідкладні заходи щодо забезпечення реалізації права громадян на житло».

Про це повідомляє пресслужба Верховної ради.

«Постановою Верховна Рада України доручає Кабінету Міністрів України провести комплексний аналіз стану забезпечення громадян житлом за категоріями у розрізі областей, міст, об’єднаних територіальних громад, відомств, а також в цілому по країні; кількості громадян, що перебувають у чергах; коштів, необхідних для забезпечення громадян житлом з урахуванням середньої вартості житла на відповідній території; середнього та максимального строку перебування на обліку громадян; динаміки руху житлової черги по роках з 1991 року; статистики отримання житла громадянами за останні 10 років», - йдеться у повідомленні.

Проєкт постанови зареєстровано за №5251, у якій Міністерству розвитку шромад і територій спільно з обласними держадміністраціями доручається у тримісячний строк зібрати інформацію та провести комплексний аналіз стану забезпечення громадян житлом за категоріями, а також в цілому по країні щодо:

1) кількості громадян:

  • які потребують поліпшення житлових умов (перебувають на квартирному обліку),
  • які потребують забезпечення їх соціальним житлом (перебувають на соціальному квартирному обліку),
  • які потребують надання житлового приміщення з фондів житла для тимчасового проживання,
  • які потребують державної підтримки (шляхом участі у державних та місцевих програмах);

2) потреби у коштах для забезпечення громадян житлом з урахуванням середньої вартості житла на відповідній території, а саме: на одне житлове приміщення в середньому, на кожен квартирний облік громадян та на загальну потребу;

3) середнього та максимального строку перебування на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

4) динаміки руху житлової черги по роках з 1991 року;

5) статистики отримання житла громадянами за останні 10 років.

Також мають зібрати інформацію щодо відомчого житла.




За результатами проведеного аналізу Уряд має підготувати Програму дій щодо вжиття невідкладних заходів для реалізації права громадян на житло.

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня 2021 на виконкомі у Житомирі розподілили 13 млн грн держсубвенції на забезпечення житлом 9 родин учасників бойових дій. Тоді директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук зазначила, що потреба у коштах на забезпечення житлом складає близько 100 млн грн.

«Черга вже сформована і 9 квартир – це близько 10-15% від загальної черги. Потреба набагато більша і становить близько 100 млн грн», - розповіла Діна Прохорчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло черга на квартиру забезпечення житлом ВР постанова  
Матеріали по темі