Політика

​Овруч відзначив 1075-річчя: фестиваль картоплі та запальний Дзідзьо

23 September 2021, 13:10

Запальний концерт «DZIDZIO», виступ команди «30 плюс», нагородження містян та масштабний фестиваль «Поліська Пані Картопелька» – так в Овручі відзначили День міста.

Привітати місцевих приїхав народний депутат України Арсеній Пушкаренко.

«Сьогодні ми в Овручі святкуємо 1075 років. Знаменна дата, бо це тисячорічна історія і це традиції, люди, історія. Овруч відроджується, громади відроджуються. В рамках «Великого будівництва» розбудовується інфраструктура: дороги, школи, лікарні, садочки», - говорить народний депутат України, фракція «Слуга Народу» Арсеній Пушкаренко.

Цього року гостей міста здивували новим фестивалем «Поліська Пані Картопелька». Зокрема, відтепер в Овручі є пам’ятник картоплі.


«Древлянського роду нема переводу. Ми вітаємо наших величних древлян з їх святом, Днем міста і цікавим фестивалем «Пані картопелька». Він набирає обертів, на нього прийдуть гості з інших областей - Київ, Волинь, Рівне», - каже голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

Також на фестивалі пригощали десятками страв з картоплі. Крім того, міський голова особисто поділився рецептом вареників та власноруч частував гостей фестивалю.

«Вареники з картоплею «Штурханці» - картопля вариться у лушпайках, вона перемелюється, робиться тісто з яйцем, молоком, потім додаємо крохмаль й молоко. Мамі передається з покоління в покоління. Особливого секрету немає, головне підготувати тісто», - розповідає Овруцький міський голова Іван Коруд.

На фестиваль завітало декілька тисяч людей. Гості з інших міст побажали всього найкращого Овручу та його жителям.

«Ми страшенно любим наш рідний край, а тим паче наш дорогий Овруч. Щиро вітаємо його з днем народження, бажаємо процвітання, динамічного розвитку та щасливого майбутнього нашому Овручу», - бажає Наталія.

«Ми, як коростенці, бажаємо, щоб він процвітав, щоб було ще гарніше, це наші сусіди, тому їм всього найкращого», - говорить Анатолій.

«Місто змінюється, сам не місцевий, але бачу що з кожним роком все краще й краще. Вітаю Вас зі святом», - каже Олег.

Святкова програма завершилася пізно ввечері концертом «DZIDZIO».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Овруч День міста фестиваль картоплі Пушкаренко 
Матеріали по темі