Суспільство

В Житомирській області почалися навчання сил територіальної оборони «Об’єднані зусилля ‒ 2021»

24 September 2021, 12:50

23 вересня Житомирщина доєдналася до всеукраїнських спільних командно-штабних навчань військових частин та сил територіальної оборони «Об’єднані зусилля ‒ 2021».

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«У відкритті навчань взяли участь перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко, заступник голови ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, голова обласної ради Володимир Федоренко, голови РДА та керівництво центру комплектування та соціальної підтримки. Головне завдання навчань ‒ створити на базі сил територіальної оборони єдиний ефективний механізм, здатний дати відсіч ворогу в будь-якому куточку Житомирщини», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Житомир на 10 днів стає епіцентром управління стратегічними навчаннями в усіх чотирьох районах області. Протягом навчань понад 1300 військових та резервістів будуть покращувати свої військові вміння та навички взаємодії у бойових обставинах.

«Навчання передбачають виконання бойових завдань щодо оборони Житомирської області з використанням холостих набоїв та навчальних вибухових пристроїв: охорону та забезпечення надійного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, охорону та оборону критично важливих об’єктів, а також підтримку правопорядку і безпеки у Житомирській області», - інформує ОДА.

Водночас пресслужба обласної ради в інформації про початок навчань інформує, що голова обласної ради Володимир Федоренко оглянув у яких умовах будуть проходити навчальні збори резервісти та військовозобов'язані і передав солодкі подарунки від компанії «Руден».

Нагадаємо, в липні 2021 року понад дві сотні резервістів оперативного резерву першої черги проходили у Житомирі планові навчальні збори: впродовж місяця військові підвищують рівень підготовки бійця.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2021 року президент Володимир Зеленський підписав закон про реформування військкоматів та призов резервістів у особливий період.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: навчання військові територіальна оборона ОДА облрада  
Матеріали по темі