Влада

​Мінсоцполітики закупило 53 тисячі пакунків малюка, які вже за тиждень відправляться по регіонах

24 September 2021, 13:46

Міністерство соціальної політики України провело закупівлю і придбало 53000 бебі-боксів, які вже за тиждень відправляться у всі регіони України.

Про це Житомир.info повідомили в офіційному представництві «Пакунок маляти».

«Майже рік матусі України очікували на повернення бебі-боксів у пологові будинки. І ось довготривалі тендерні процедури із закупівлі нарешті закінчено. Міністерство соціальної політики України оголосило компанію–переможця, а перші Пакунки вже зібрані та чекають на відправку», - йдеться у повідомленні.

Починаючи з наступного тижня пологові будинки та центри соціального захисту у всіх регіонах України отримають свої бебі-бокси. Логістичний центр під зав’язку заповнений та готовий до відвантаження перших подарунків для новонароджених. Укладений договір із виробником Пакунків малюка дозволяє закупити 53 000 бебі-боксів із загальною економією 63 млн грн для держави.

В офіційному представництві «Пакунок маляти» нагадують, що через невчасне проведення тендеру вони закінчилися ще у лютому, але вже навесні Пакунків малюка не було ніде. Розвозка останньої партії бебі-боксів у кількості 50 000 штук була остаточно завершена у кінці лютого 2021 року. А проведення тендерних процедур на закупку нової партії боксів затрималось внаслідок помилок, допущених у тендерній документації, довготривалого вибору закупівельної організації та необхідності внесення поправок до закону.

«Укладена тендерна рамкова угода із постачальником боксів є дійсною до кінця 2021 року. На початку 2022 року Міністерство соціальної політики має провести новий тендер. Сподіваємося, що він відбудеться вчасно, і матусі зможуть отримувати бебі-бокси на постійній основі та без перебоїв», - повідомили в представництві.

Нагадаємо, з 1 липня 2021 офіційно вступило в силу право вибору між Пакунком малюка в натуральній формі та його грошовою компенсацією.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні в лютому 2021 року поновили видачу «пакунків малюка»: 26 лютого Житомирський обласний перинатальний центр отримав 160 «пакунків малюка», вартість одного – 5 тис. 170 грн. Відтак, з лютого по квітень 2021 року в Житомирській області видали 1196 «пакунків малюка» для новонароджених діток.

Що входить в оновлений «пакунок малюка», дивіться у сюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пакунок малюка бебі-бокс пакунок маляти Мінсоцполітики  
Матеріали по темі