Економіка

Завод на околиці Житомира планує розширити виробництво: інвестувати 30 млн євро в нову лінію та створити 200 робочих місць

24 September 2021, 15:41

Житомирський завод теплоізоляційних матеріалів IZOVAT заявив про намір інвестувати у власне виробництво спільно з ЄБРР близько 30 мільйонів євро.

Про це йшлося за тристоронній зустрічі керівництва міста, підприємства та ДУ UkraineInvest - 24 вересня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Обсяг товарообігу на «Ізоваті» зараз 1,3 млрд грн. А із запуском нового заводу потужністю в 90 000 т/рік тут планують вийти на рівень у 3 мільярди. Сьогодні ми обговорили реалізацію інвестиційного проекту із керівництвом заводу та виконавчим директором UkraineInvest. Будівництво нової лінії з великим відсотком автоматизації потребуватиме залучення високопрофесійних працівників. А це більші надходження до бюджету громади, в рази більша заробітна плата і, як наслідок, призупинка відтоку кадрів закордон», - сказав під час зустрічі Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

У цілому, IZOVAT має амбітні плани. Нова потужніша лінія виробництва та 200 нових робочих місць – лише один з кроків, котрий має наблизити підприємство до основної мети: створити кластер і стати лідерами по Україні з виробництва мінеральної вати.

Нагадаємо, ТОВ «Обіо», яке випускає продукцію під торговою маркою Izovat, знаходиться в Житомирі на вул.Промислова,6. Одним із власників підприємства є Костянтин Пожидаєв, який на місцевих виборах 2015 року балотувався до Житомирської обласної ради від Блоку Петра Порошенка. Костянтин Пожидаєв та Жанна Розенблат є засновниками НВП «Українські авіаційні системи», яке фігурувало в розслідуванні про постачання безпілотників ЗСУ.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2013 року житомиряни з вулиці Промислової приходили на «Ізоват» з обуренням щодо ядучого диму, керівництво запевняло, що підприємства немає до цього ніякого відношення. В липні 2016 року в міській раді створювали робочу групу з вивчення питання дотримання вимог санітарного та природоохоронного законодавства ТОВ «Фірма Естрелла» і ТОВ «Обіо». Влітку 2021 року Житомирський обласний лабораторний центр оприлюднив результати досліджень атмосферного повітря, які проводились впродовж семи місяців: на вул. Промислова, 6 концентрація азоту діоксиду складає 0,27 мг/м3 (при ГДК 0,2 мг/м3), концентрація пилу складає 0,58 мг/м3, (при ГДК 0,5 мг/м3).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: завод Ізоват міськрада інвестор Сухомлин інвестиції Пожидаєв  
Матеріали по темі