Події

​Дільничний з Малина, який за гроші «зливав» інформацію, отримав 3,5 роки позбавлення волі з іспитовим терміном

28 September 2021, 10:16

У Малині суд виніс вирок дільничному офіцеру поліції, який влітку 2020 систематично продавав інформацію з обмеженим доступом стороннім особам. Правоохоронці зафіксували 5 таких епізодів. За несанкціонований збут інформації експоліцейський отримав 3,5 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 1,5 роки.

Про це йдеться у вироку Малинського районного суду Житомирської області від 14 вересня 2021, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначається, що обвинувачений з осені 2019 року працював на посаді дільничного офіцера поліції сектору превенції Малинського відділення поліції. Маючи право доступу до інформації, що зберігається в базах Нацполіції, умисно здійснював несанкціоноване копіювання даних та збував конфіденційну інформацію іншій особі, що призвело до витоку інформації.

Дільничний збував особисті дані осіб, які притягувались до відповідальності до різних правопорушень: грабежів, крадіжок, розбоїв, ДТП. Правоохоронці зафіксували кілька подібних епізодів, які були здійснені 23 червня, 22 липня, 20 серпня 2020. Для цього він використовував як власний доступ до закритих баз, так і логіни своїх колег. Інформацію відправляв на електронні адреси та мобільні додатки стороннім особам.

Обвинувачений свою вину визнав повністю, розкаявся у вчиненому. Суд врахував це, а також зважив на позитивну характеристику обвинуваченого за місцем проживання та теперішнім місцем роботи (працює водієм у ТОВ «Юнігран»), є учасником бойових дій, має на утриманні малолітню дитину, є єдиним годувальником у родині.

Врешті суд ухвалив визнати ексдільничного винним у кількох правопорушеннях, зокрема і в несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, і призначив покарання у виді 3,5 роки позбавлення волі з іспитовим терміном 1,5 роки, а також стягнув на користь держави 7191,8 грн витрат на залучення експертів.

Нагадаємо, у квітні 2021 прокуратура повідомила, що викрила дільничного у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2020 року в Бердичеві затримали податківця, який за гроші «зливав» інформацію з обмеженим доступом. У лютому 2021 цю справу скерували до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дільничний Малин збут інформації витік інформації інформація з обмеженим доступом вирок суд  
Матеріали по темі