Новини компаній

Фотополімерна пломба: як відбувається відновлення зуба

28 September 2021, 11:10

Фотополімерна пломба – це матеріал, який має композитну структуру. Він відрізняється високим рівнем пластичності та легкістю укладання. При цьому він застигає під впливом ультрафіолетових променів або світла. Також ця версія пломби має назву світлова. Продукт має низку особливостей і передбачає специфічні етапи роботи.

Особливості фотополімерної пломби

Цей матеріал відмінно з'єднує поверхні та має високий рівень міцності. Пломба естетично виглядає, довговічна та не змінює свій колір з часом. Також після такої роботи відразу можливий прийом їжі та напоїв, навіть з фарбувальними речовинами.

Серед особливостей також можна виділити показання для створення фотополімерних пломб:

  • реалізація процесу відновлення коронки після пломбування каріозного отвору;
  • заповнення частини зуба у разі утворення відколу;
  • проведення естетичних відновлювальних робіт у разі появи тріщин та руйнування форми.

Протипоказань до цього матеріалу небагато. В першу чергу цей вид продукту не підходить для закриття великих отворів або площа зуба має значні пошкодження. Також її не застосовують за явних візуальних дефектів. Наприклад, якщо проміжок має велику відстань. У таких випадках дана пломба швидко відпаде.

Як відбувається процес установки

Стоматологія Київ (Позняки) пропонує провести процедуру з використанням якісного устаткування і матеріалу. Цей процес відбувається за дотримання низки етапів.

  1. Спочатку зуб готується для установки. Каріозний отвір очищається від пошкоджених тканин, зачищається від залишків і промивається.
  2. Потім наноситься спеціальний гель, який розкриває всі зубні пори, а після цього він висушується.
  3. Також можливе нанесення додаткового складу. Він робить зчеплення максимально міцним і не дає матеріалу вилетіти у разі навантаження.
  4. Наступним етапом пошарово відбувається нанесення та розподіл фотополімеру. Кожен шар підсушується за допомогою спеціальної лампи. Це забезпечує отримання необхідної твердості та дасть можливість для якісної роботи.
  5. Потім стоматолог формує коронку під прикус пацієнта. Це відбувається за допомогою спилювання зайвих наростів матеріалу та шліфування поверхні після підгону. Вона не повинна заважати або доставляти дискомфорт під час розмови або їжі.

Подібний варіант процедури застосовується не тільки на жувальної області, а й на передніх зубах. Якщо отвір знаходиться з зовнішньої сторони, то матеріал також підбирається за кольором природної емалі, щоб робота була непомітна для неозброєного ока.

Записатися до нас на прийом можна за телефоном або під час відвідування клініки. Ми проводимо повноцінну консультацію наших пацієнтів і детально відповідаємо на всі запитання. Також ми даємо консультацію з приводу вартості необхідної послуги.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі