Події

Зарубав сокирою товариша, якого застав у ліжку з дружиною: чоловік з Житомирської області отримав 8 років ув’язнення

28 September 2021, 12:09

У Радомишлі суд виніс вирок чоловіку, який зарубав сокирою товариша: 8 років позбавлення волі.

Про це йдеться у вироку Радомишльського райсуду від 20 вересня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначається, що 11 грудня 2020 близько 16.00 обвинувачений у себе вдома, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з мотивів раптово виниклих неприязних відносин умисно взяв сокиру і наніс щонайменше 4 удари по голові потерпілому, що спричинило його смерть.

У суді обвинувачений вину спершу не визнав. Розповів, що потерпілий тимчасово проживав у його будинку. Того дня вони разом вживали алкоголь, а потім полягали спати. Прокинувся від крику дружини і побачив у ліжку потерпілого. За словами чоловіка, він спробував відтягнути товариша від дружини, але той відштовхнув і вдарив його. Після цього обурений чоловік побіг у сіни, схопив сокиру і, за його словами, обухом несильно вдарив потерпілого по голові. Останній сказав, що йому досить і запропонував випити мирову. Вони сіли за стіл і ще випили. Дружини в цей час не було, вона з переляку вибігла на двір під час бійки. Потім до нього нібито прийшли ще двоє товаришів, він пішов за горілкою і був відсутній близько години, а коли повернувся - побачив потерпілого, який лежав на підлозі біля ліжка. Далі обвинувачений нічого не пам’ятає: ні крові в кімнаті, ні дружини. Вранці, за його словами, його розбудила дружина і повідомила, що товариш не дихає. Він витягнув загиблого на вулицю і накрив рядном.

Після допиту свідків обвинувачений припустив, що, можливо, це він вбив товариша, але не пам’ятає тих подій через стан сп’яніння, сказав що дуже шкодує, вбивати не хотів і готовий нести покарання за скоєне.

Дружина обвинуваченого у суді підтвердила, що того дня вечеряли утрьох, випивали, а потім чоловік пішов спати. Вона ж залишилась зі знайомим чоловіка, спілкувалися щодо майбутньої поїздки до Малина. Раптом чоловік прокинувся, був агресивний і спершу накинувся на неї, тож потерпілий почав за неї захищатися. Жінка бачила, як обвинувачений схопив сокиру і вдарив опонента, але що було далі - вона не знає, бо сховалася у літній кухні, де просиділа до ранку. А вранці повернулася до хати, де застала чоловіка: він не спав і повідомив про те, що товариш помер. Жінка одразу побігла до куми, а повернувшись побачила тіло на ґанку. Також дружина обвинуваченого повідомила, що товариші, про яких у суді казав обвинувачений, приходили до них не в той вечір, а напередодні. У день вбивства у будинку були лише вони втрьох.

Врешті суд виніс вирок: за умисне вбивство товариша чоловік отримав 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 12 грудня 2020 у селі Стара Буда на Радомишльщині на подвір’ї будинку знайшли тіло 42-річного чоловіка. Загиблий гостював у 60-річного товариша, вживали спиртне. Закінчилося усе конфліктом, у ході якого господар вдарив гостя по голові, після чого витягнув тіло у двір і покинув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство сокира вирок суд ув'язнення  
Матеріали по темі