Новини компаній

​Як підготувати волосся до зими

28 September 2021, 15:59

Осінь - прекрасна пора, щоб перейти спокійно з літнього режиму на зимовий. Це особливо актуально для шкіри обличчя і волосся. І сьогодні Стальченко Євгенія, професійний перукар колорист в Matkovskiy Hair Couturier, поділиться секретами догляду за волоссям в зимовий час.

Холодна зима не кращим чином впливає на стан волосся. Холодний вітер, перепади температур чинять негативний вплив на волосся: кінчики сушаться, біля коріння волосся стає жирним, січеться, електризується та інше. Щоб поліпшити їх стан і зберегти здоров'я, є кілька рекомендацій, слідуючи яким, можна поліпшити стан волосся.

Як же підготувати волосся до зими?

Не переохолоджуватися

Так, шкіра голови теж переохолоджується, судини звужуються, і шкіра голови може не отримувати достатньо кисню. Це призводить до того, що волосся блякне і починає випадати. Знайдіть собі шапку, приємну до шкіри голови, яка не буде електризувати волосся. Також можна носити капюшон.

Не виходьте з мокрою головою на вулицю

Якщо влітку помити голову і піти з мокрим волоссям на вулицю - це кайф, то в холодну - це загрожує не тільки переохолодженням і можливістю застудитися, але і тим, що волосся просто замерзне і почне «ламатися». Тому обов'язково треба добре висушувати волосся перед виходом на вулицю.

Оберіть зимовий шампунь

Якщо ви не звертали увагу, то можна знайти в магазинах шампуні і кондиціонери, які ідеально підходять для зимового часу. Можна проконсультуватися з фахівцями. У зимовому догляді в складі будуть спеціальні інгредієнти, дія яких спрямована на захист волосся від холоду і їх зміцнення.

Маски і сироватки для волосся

Захистити волосся від морозу також допомагають спеціальні сироватки, які зазвичай наносяться на вологе волосся і не змиваються. А ось маски слід робити для волосся хоча б раз на тиждень з метою живлення волосся. Їх слід змивати. Такі маски можна придбати, а можна зробити і самостійно.

Не нехтуйте вітамінами

Важливо не тільки те, як ви доглядаєте за волоссям, але і те, чим ви харчуєтеся. Волосся і шкіра - це відображення внутрішнього стану організму. Тому якщо волосся раптом стало тьмяним, випадає, то можна звернутися до трихолога, поліпшити харчування і додати в раціон вітаміни.

Мити голову в теплій воді

Не в холодній, не в гарячій, а саме в теплій. Занадто низька або висока температура послаблюють волосся і роблять його ламким.

Захищати волосся

Обов'язково захищайте кінчики волосся - вони піддаються найбільшому впливу агресивного середовища. Підійде масло для волосся. Також розчісувати волосся слід гребінцями з натуральною щетиною. Це поліпшить кровообіг і відповідно покращить ріст зволосся.

Якщо вам потрібен хороший перукар в Києві, то сервіс MyBeauty допоможе вам вирішити цю задачу швидко, легко і онлайн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі