Події

​Апеляційний суд змінив вирок і призначив реальне покарання хлопцеві, який в Малині знічев’я напав на перехожу і погрожував пістолетом

29 September 2021, 14:37

20-річний хлопець, який увечері 7 січня 2021 року в місті Малин напав на випадкову перехожу і, погрожуючи пістолетом, потягнув її по дорозі, отримав 3 роки обмеження волі.

Таке рішення 13 вересня прийняв Житомирський апеляційний суд, змінивши вирок суду першої інстанції (Малинського райсуду) від 23 квітня 2021, яким обвинуваченого було визнано винним у хуліганстві із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст. 296 ККУ) і призначеного покарання у виді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.

У матеріалах суду зазначається, що обвинувачений – уродженець села Ялівець Малинського району, працює касиром у ТОВ «Новус Україна», раніше не судимий, 7 січня 2021 близько 22.20, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на вулиці Некрасова у Малині побачив незнайому жінку і зухвало схопив її за верхній одяг, почав тягнути в напрямку вулиці Суворова. Потім рукою схопив за шию і приставив до голови пістолет, вдарив по обличчю і вибив зуб. У цей час повз проїжджав автомобіль, з якого вийшов чоловік, вибив пістолет, «заломав» обвинуваченого і викликав поліцію.

У суді обвинувачений свою вину визнав, зазначивши, що не мав умислу нанести потерпілій тілесні ушкодження. Хлопець розповів, що перед подією мав конфлікт з матір’ю з приводу взятого кредиту. Увечері вирішив піти до магазину, був сильно випившим, але події пам’ятає. По дорозі його обігнали дві жінки, одна з яких через деякий час повернулася і пішла йому на зустріч. Йому здалось, що жінка йому щось сказала, і раптово вирішив її налякати. Схопив її за шию, приставив до голови пістолет і відійшов з нею на 10-15 метрів. Потерпіла просила його, щоб не бив, відпустив. Усе тривало близько 10 хв, допоки з авто не вийшли випадкові свідки. Щодо пневматичного пістолета розповів, що купив його у «Фуршеті», з собою його раніше ніколи не носив, лише стріляв по пляшках у власному дворі (пістолет стріляє кульками, з 5 метрів розбиває пляшку).

Хлопець розкаювався в суді, просив вибачення у потерпілої, просив не позбавляти волі.

Потерпіла у суді розповіла, що увечері 7 січня 2021 проводжала тітку додому після святкування ювілею її мами, а потім поверталася тією ж дорогою. Раптом невідомий молодик вхопив її за передпліччя, повалив на бік, протяг метрів 70, зажав рота, через що у неї зламався зуб. Про приставлений пістолет вона здогадалася згодом. Хлопець лаявся на жінок, казав що застрелить її, а потім себе.

Попри отриманий стрес, пошкоджений одяг, синці та вибитий зуб, у суді потерпіла сказала, що пробачила нападникові. На вирок не з’явилася і письмово просила суд суворо не карати хлопця і не застосовувати позбавлення волі.

Малинський райсуд виніс хулігану вирок з іспитовим терміном, проте прокуратура оскаржила це рішення. У вересні 2021 Житомирський апеляційний суд змінив вирок в частині призначеного покарання, аргументуючи тим, що суд першої інстанції не в повній мірі врахував тяжкість злочину, вчиненого у стані сп’яніння, застосування зброї і т.д.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 7 січня 2021 в Малині 20-річний киянин напав на випадкову перехожу – 32-річну малинчанку, погрожував пістолетом, волік вулицею.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напад хуліганство пістолет Малин  
Матеріали по темі