Новини компаній

Чи варто оформляти громадянство Гренади за інвестиції

30 September 2021, 15:59

Гренада, невелика острівна держава на південному сході Карибського затоки, приваблює туристів з усього світу своїми білосніжними пляжами, кораловими рифами і теплим кліматом. Завдяки лояльним умовам отримання громадянства за інвестиції все більшу кількість людей розглядає її як країну для імміграції. Уряд країни створило прозоре законодавство, тому оформление гражданства Гренады проходить по швидкій і зрозумілою процедурою.

Як отримати громадянство Гренади через інвестиції

Економіка держави розвивається, в основному, за рахунок туризму, і, для того щоб збільшити потік капіталу, в 2013 році був прийнятий Закон № 15, за яким паспорт Гренади надається за інвестиції:

  • шляхом вкладень в нерухомість - від $ 220. 000, які можна повернути через 5 років;
  • безповоротний внесок до державного фонд - від $ 150 000.

Прямі родичі (діти до 25 років, батьки старше 65 років) інвестора, брати і сестри його та дружини також мають право на отримання паспорта, за кожного потрібно буде додатково внести $ 25 000.

При оформленні документів вносяться кошти:
  • на проведення перевірок - $ 5 тис. За дорослих учасників програми і $ по 2 тис. За дітей 12-18 років,
  • на оплату держмита $ 3 тис. - за кожного дорослого, $ 2 тис. - діти до 18 років,
  • за оформлення паспорта;
  • послуги імміграційної компанії та інші платежі.

Переваги отримання громадянства Гренади за інвестиції

Один з головних плюсів - швидкий термін оформлення паспорта, який становить 3-4 місяці. Після перевірки благонадійності заявника, можна відразу вносити інвестиційні кошти.

При цьому претендентові не потрібно прилітати в країну, проживати в ній, здавати екзамен з мови, навіть нерухомість можна придбати заочно.

Громадяни Гренади можуть вільно відвідувати Китай, Британію, Шенгенську зону - всього 144 країни, безперешкодно оформляти туристичні візи В1 / В2 в Америку.

Великий інтерес представляє громадянство країни для бізнесменів. Отримання інвестиційної візи Е2 в США не складе проблем для тих, хто захоче заснувати там свою справу і виконувати комерційні операції.

Оптимізація податкових платежів, відсутність податків на володіння нерухомістю, дарування і спадщину, доходів, отриманих за кордоном і можливості створення умов комфортного проживання для всієї родини, сприяють швидкому зростанню популярності міграційної програми країни Карибського затоки. Крім того, при реєстрації підприємства, дані засновника не вносяться до торговельного реєстру, що робить валютні операції непідконтрольними для фіскальних органів з інших країн.

Мінуси програми отримання громадянства Гренади

Незважаючи на всю привабливість програми, можна відзначити деякі мінуси.

  1. Інвестори, без сумніву, ризикують своїми фінансами, вкладаючи їх в нестійку економіку Гренади, що залежить від зовнішніх чинників, по не складно скласти довгострокові прогнози про прибутковість і збереження інвестицій. Але при сприятливому розвитку подій, вони не тільки зможуть повернути гроші, продавши нерухомість через 5 років, а й отримати прибуток.
  2. Відстань Гренади при переїзді з сім'єю робить часті перельоти в свою країну більш тривалими і витратними.
  3. Уряд висуває підвищені вимоги до стану здоров'я бажаючих отримати громадянство - у них повинні бути відсутніми інфекційні, психічні та онкологічні захворювання.
  4. Буде перевірено легальне походження коштів для інвестицій.
  5. Висновок

    Уряд Гренади гарантує повну конфіденційність отримують її громадянство, тому його можна без побоювань оформляти як друге.

    При наявності необхідної суми для інвестицій, відсутність судимості, хороший стан здоров'я і віком старше 18 років, оформлення паспорта в Гренаді - швидкий і зручний спосіб поліпшити якість життя, отримати можливості для безвізових подорожей по всьому світу і занять бізнесом на вигідних умовах.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гренада громадянство  
Матеріали по темі