Події

У Житомирі двоє чоловіків обікрали квартиру: одного злодія затримали, іншого – розшукують

1 October 2021, 12:37

Оперативники Житомирського районного управління поліції затримали 32-річного жителя Оліївської громади за підозрою у причетності до крадіжки з квартири в Житомирі, що сталася 27 вересня. Нині слідчі повідомили йому про підозру. Його спільника, 24-річного жителя Коростишева, поліцейські розшукують.

Про це 1 жовтня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області

«Днями до Житомирського районного управління поліції звернувся 29-річний містянин з повідомленням про крадіжку. Чоловік розповів, що за час його відсутності невідомі особи зламали двері до його квартири та винесли звідти цінні речі», – йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського РУП. Розшуківці, проаналізувавши записи камер відеоспостереження, розміщених у будинку, та покази свідків, з’ясували, що до скоєння цього діяння може бути причетний 32-річний житель передмістя. Раніше чоловік уже притягувався до відповідальності за подібні діяння.

28 вересня у ході проведення санкціонованого обшуку у помешканні цього молодика поліцейські виявили речі, викрадені у житомирянина, та інші докази причетності господаря до протиправних дій.

Відтак слідчі Житомирського районного управління затримали його у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою особою) КПК України. Нині правоохоронці повідомили його про підозру у скоєнні крадіжки. 30 вересня рішенням суду чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

У ході проведення досудового слідства правоохоронці також зібрали докази причетності до цієї крадіжки 24-річного жителя Коростишева. Чоловік вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Окрім цього, він є обвинуваченим у скоєнні подібного кримінального правопорушення. До нього було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з правом внесення застави, чим молодик і скористався.

Нині він уникає будь-якого спілкування з поліцейськими та не з’являється за місцем проживання. Слідчі Житомирського районного управління поліції заочно повідомили йому про підозру у скоєнні нового кримінального діяння та оголосили молодика у розшук та просять громадян повідомити про можливе місце перебування чоловіка.

«У ході першочергових заходів поліцейські встановили, що у кримінальному діянні підозрюється Пантєлєєв Артур Георгійович, 1997 року народження, житель м. Коростишева. Однак за місцем мешкання чоловік не з’являється, спілкування з поліцейськими уникає і загалом переховується. Відтак слідчі заочно повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, а 30 вересня його оголошено у розшук», – зазначають у поліції.

Громадян, які мають будь-яку інформація про можливе місце перебування 24-річного Артура Пантєлєєва, просять повідомити Житомирське районне управління поліції за телефоном (098) 043-36-62, (098) 022-18-50 або 102, чи безпосередньо звернутися за адресою: м. Житомир, вул. Лесі Українки, 17.

Фото пресслужби ГУНП у Житомирській області

Відповідно до ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, за скоєння таємного викрадення майна, поєднане з проникнення у житло чи інше приміщення, чоловікам може загрожувати позбавлення волі, терміном від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 11 вересня 2021 року в одній з багатоповерхівок у середмісті Житомира двоє чоловіків потрапили до чужої квартири, де ніхто не проживав, і намагались вкрасти документи та речі. Злодіїв почула сусідка та викликала поліцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук крадіжка квартирна крадіжка  
Матеріали по темі