Влада

Ще один звільнений керівник комунального закладу судиться з головою Житомирської облради за поновлення на посаді

1 October 2021, 14:46

Василь Грибук звернувся до суду з позовом до Житомирської обласної ради в особі голови облради Володимира Федоренка про визнання незаконним та скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Ухвалою від 20 серпня 2021 року Корольовський районний суд м.Житомира відкрив провадження у справі за позовом Грибука.

У позовній заяві Василь Грибук вимагає визнати незаконним та скасувати розпорядження голови облради Володимира Федоренка про його звільнення та поновити на посаді директора комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради з 20 липня 2021 року. Комунальний заклад має виплатити заробіток за час вимушеного прогулу з 20 липня 2021 року до дня поновлення на роботі.

Скріншот з ухвали суду

Нагадаємо, 20 травня 2021 року більше двадцяти тренерів та вихованців обласної школи вищої спортивної майстерності прийшли до облради, щоб підтримати директора школи Василя Грибука: у липні в керівника спливав строк контракту з обласною радою, а на останньому засіданні комісії розгляд цього питання відклали. На сесії обласної ради 27 травня депутат Олександр Чорноморець заявив, що переукладання контракту з Василем Грибуком блокує влада Житомира, у відповідь голова облради Володимир Федоренко пообіцяв, що після сесії проведуть засідання комісії щодо продовження контракту з керівником спортшколи. Але розпорядженням від 20 липня 2021 року голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко звільнив Василя Грибука з посади директора обласної школи вищої спортивної майстерності у зв’язку із закінченням контракту, а 23 липня призначив в.о. керівника школи вищої спортивної майстерності Андрія Палагіна, майстра спорту України, підполковника Збройних сил України.

Чергове засідання суду у справі за позовом Василя Грибуке призначене на 6 жовтня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, звільнений директор комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Петро Козенюк в травні 2021 року звернувся до суду з позовом до Житомирської обласної ради в особі голови облради Володимира Федоренка про визнання незаконним та скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Грибук суд облрада звільненя спортшкола  
Матеріали по темі