Події

​У Житомирі судили чоловіка, який ногою розбив скло в дверях райуправління поліції на Лесі Українки

5 October 2021, 10:58

Чоловік, якому не сподобалось спілкування з правоохоронцями і він ногою вибив скло вхідних дверей Житомирського райуправління поліції, отримав за хуліганство 1 рік умовно.

Про це йдеться у вироку Богунського райсуду Житомира від 30 вересня 2021, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду йдеться про те, що подія сталася увечері 25 квітня 2021 в приміщенні Житомирського райуправління поліції по вул. Лесі Українки, 17 в Житомирі. У чоловіка, якого доставили для оформлення адмінматеріалів, раптово виникли неприязні відносини з правоохоронцями і він вчинив хуліганство, а саме двічі лівою ногою вдарив по вхідних дверях і розбив скло.

У суді обвинувачений, раніше двічі судимий за крадіжки уродженець Прикарпаття, свою вину визнав. Чоловік розповів, що того дня став очевидцем, як малий хлопець на скутері мало не збив дітей, а тому зупинив водія двоколісника. Під час спілкування неповнолітній став плакати, йому на допомогу вибігли сусіди і виникла штовханина. Викликали поліцію і обвинуваченого відвезли до райвідділку. За словами обвинуваченого, там йому не сподобалось спілкування з правоохоронцями і він вдарив ногою по склу дверей.

Чоловік розкаявся і вже відшкодував заподіяну матеріальну шкоду, просив його суворо не карати, бо з часу звільнення з місць позбавлення волі в 2016 році не вчиняв кримінальних правопорушень, працює неофіційно і хоче бути корисним суспільству.

Попри рецидив злочину, суд зважив на щире каяття обвинуваченого, його молодий вік і критичне ставлення до вчиненого, тож виніс вирок за хуліганство – 1 рік обмеження волі з іспитовим строком 1 рік.

Цивільний позов поліції про відшкодування 1081 грн збитків суд залишив без розгляду, оскільки обвинувачений уже добровільно сплатив завдану ним шкоду.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 3 листопада 2020 року в Житомирі стався конфлікт між поліцейськими та водієм автомобіля Peugeot, Пізніше патрульні прокоментували конфлікт з водієм: поводив себе агресивно і порушував громадський порядок. 5 листопада під стінами ГУНП у Житомирській області активісти влаштували акцію протесту проти протиправних дій поліцейських.

10 лютого 2021 року в Житомирі молодшому лейтенанту патрульної поліції повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та побитті водія. 1 липня 2021 року в ДБР повідомили про завершення досудового розслідування щодо житомирського патрульного, а 1 жовтня 2021 стали відомі нові подробиці справи: напарник підозрюваного патрульного відлупцював пасажира цього ж автомобіля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хуліганство суд вирок поліція двері управління поліції  
Матеріали по темі