Події

Ламав дверні замки і виносив прикраси та гроші: у Житомирі викрили 27-річного квартирного злодія

5 October 2021, 11:50

Правоохоронці Житомирського районного управління зібрали докази причетності 27-річного містянина щонайменше до двох крадіжок з квартир багатоповерхівок. Чоловік потрапляв до чужих осель, пошкоджуючи замки, та виносив цінності. Принаймні двом житомирянам таким чином він спричинив близько 80 тисяч гривень збитку. Нині за скоєні діяння йому загрожує від 3 до 6 років ув’язнення.

Про це 5 жовтня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Улітку до Житомирського райуправління поліції 63-річний житель обласного центру заявив про крадіжку з квартири. Чоловік повідомив про пошкоджений замок у вхідних дверях і зникнення цінних речей з помешкання. Сума збитку склала понад 55 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Оперативники підрозділу кримінальної поліції Житомирського районного управління у результаті першочергових заходів встановили причетність 27-річного житомирянина до обкрадання житла. За місцем проживання обґрунтовано підозрюваного правоохоронці провели санкціонований обшук та вилучили речі потерпілого. Окрім цього, було виявлено також докази причетності до іншої крадіжки, вчиненої раніше. Тоді з квартири 32-річного житомирянина за аналогічних обставин зникли вартісні прикраси та кошти на загальну суму близько 25 тисяч гривень.

Днями слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у скоєнні кримінальних діянь, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства за таємне викрадення майна, поєднане з проникненням у житло чи інше приміщення, йому може загрожувати позбавлення волі терміном від 3 до 6 років.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2021 року пресслужба ГУНП у Житомирській області інформувала про затримання 32-річного жителя Оліївської громади за підозрою у причетності до крадіжки з квартири в Житомирі, що сталася 27 вересня. Слідчі повідомили йому про підозру. А його спільника, 24-річного жителя Коростишева, поліцейські оголосили у розшук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка квартирна крадіжка злодій  
Матеріали по темі