Події

У селищі Житомирської області чоловік уночі зривав надгробки на цвинтарі та здавав на металобрухт

5 October 2021, 13:43

У Радомишлі 52-річного чоловіка поліцейські обґрунтовано підозрюють у викраденні близько десятка металевих надгробків з могил на міському кладовищі. У рамках кримінального провадження правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до інших правопорушень.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«До Радомишльського відділення поліції 4 жовтня надійшло повідомлення про вандалізм на місцевому цвинтарі. Поліцейські слідчо-оперативної групи, які працювали на місці події, зафіксували викрадення металевих надгробків з дев’яти могил, розташованих поруч на одній ділянці. За інформацією заявників, над місцями поховань людей хтось позбиткувався у період з кінця вересня до 3 жовтня. Розшуківці підрозділу кримінальної поліції під час проведення першочергових заходів перевірили коло осіб, які раніше потрапляли в їх поле зору за подібні правопорушення, і місця прийому металобрухту. У результаті викрили причетність до наруги 52-річного жителя міста. Свою вину він визнав. Чоловік проживає неподалік цвинтаря, тож і занадився уночі демонтувати надгробки. Свою здобич здавав на металобрухт», – йдеться у повідомленні.

Усі обставини нині з’ясовуються у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) КК України. За чинним законодавством подібні протиправні дії передбачено покарання у вигляді штрафу, піврічного арешту, обмеження чи позбавлення волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у селищі Житомирської області чоловік вчинив наругу над могилами: повалив пам’ятники та пошкодив надгробні плити.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вандалізм цвинтар могила металобрухт  
Матеріали по темі