Події

З початку року в Житомирській області в ДТП загинули 10 дітей

6 October 2021, 11:10

З початку 2021 року в Житомирській області зареєстрували майже 140 дорожньо-транспортних пригод за участю неповнолітніх. Лише за кілька днів жовтня поліцейські зафіксували 4 ДТП, унаслідок яких діти-пішоходи отримали травми різного ступеню тяжкості.

Про це 6 жовтня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини, упродовж поточного року на автошляхах Житомирщини сталося 136 дорожньо-транспортних пригод за участі неповнолітніх, 117 з них – з постраждалими. Як наслідок, загинули 10 дітей, ще 127 отримали травми різного ступеню тяжкості. Слід зазначити, що загалом 32 юних пішоходи (3 з них загинули) опинились під колесами транспортних засобів. В інших випадках діти були пасажирами автівок, які потрапили у ДТП», – йдеться у повідомленні.

Так, за перші дні жовтня в автопригодах постраждали четверо дітей. У п’ятницю, 1 жовтня, за подібних обставин юні пішоходи потрапили під колеса автомобілів у м. Бердичеві, в Житомирському районі та в обласному центрі. А 4 жовтня у селі Романівка Бердичівського району ще одна 9-річна дівчинка травмувалася у ДТП: дитина виходила зі шкільного автобуса та потрапила під колеса автомобіля.

Зазначається, що задля попередження подібних випадків поліцейські Житомирщини проводять у навчальних закладах області профілактичну роботу. До неї залучені працівники підрозділів ювенальної превенції та секторів реагування патрульної поліції. Методи проведення безпекових уроків різноманітні – від звичних бесід і до інтерактивних пізнавальних заходів в ігровій формі.


Відео з сайту ГУНП

Як повідомляв Житомир.info, 25 серпня 2021 року на вулиці Покровській у Житомирі автомобіль збив дитину-велосипедиста.

26 вересня 2021 року в селі Дідовичі Новоград-Волинського району Житомирської області вантажівка DAF збила дитину, яка перетинала дорогу по пішохідному переходу. Дев’ятирічну дівчинку-пішохода госпіталізували до реанімаційного відділення.

29 вересня на вулиці Огієнка у Житомирі під колеса мікроавтобуса потрапив хлопчик, який поліз під транспортний засіб, аби дістати м’яч. На щастя, дитина не зазнала серйозних травм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія дитина  
Матеріали по темі