Події

​У Житомирській області виявили незаконну рубку дерев, які знайшлися на приватній лісопильні: екологи нарахували понад 800 тис. грн шкоди

6 October 2021, 11:20

На території Романівського лісгоспу АПК лісова охорона Соболівського лісництва виявила незаконну рубку дерев. Екологи з поліцією виїхали на місце і зафіксували факт порубки 70 дерев породи сосна, осика та вільха.

Про це 6 жовтня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Лісовою охороною Соболівського лісництва ДП «Романівський лісгосп АПК» виявлено незаконну порубку дерев невстановленими особами, про що повідомлено правоохоронні органи та Державну екологічну інспекцію Поліського округу», - йдеться у повідомленні.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з працівниками Житомирського РУП здійснили виїзд до місця порубки, де виявили незаконну порубку 70 сироростучих дерев породи сосна, осика та вільха.

Під час невідкладних слідчих дій, на території приватної лісопильні Житомирського району виявили колоди, діаметри яких співпадали з пнями на місці порубки, без належних маркувань та бирок. Також біля колод були дві бензопили і вантажний автомобіль марки ЗІЛ.

Жодних документів на підтвердження законності придбання та зберігання колод власник лісопильні не надав.

«Працівниками Інспекції проведено обгрунтований розрахунок розміру шкоди заподіяної лісу внаслідок незаконної порубки дерев, який становить 823 тис. 040 грн», - повідомили екологи.

По даному факту правоохоронці розпочали досудове розслідування, тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у вересні 2021 Держлісагентство запустило чат-бот, за яким можна повідомляти про виявлені лісові пожежі, незаконні рубки, полювання.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області начальник природоохоронного науково-дослідного відділення природного заповідника «Древлянський» та інспектор охорони вирубали сосни у заповіднику 1 жовтня 2021 обом повідомили про підозри.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рубка дерево ліс лісгосп ДЕІ еколог шкода  
Матеріали по темі