Здоров'я

В двох комунальних лікарнях Житомира вже більше 300 госпіталізованих з COVID-19

7 October 2021, 11:26

Станом на ранок 7 жовтня у двох комунальних лікарнях Житомира перебуває 310 пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Таку інформацію оприлюднили на сайті Житомирської міської ради.

В КП «Лікарня №1» перебуває 175 пацієнтів з COVID-19, з яких 21 були госпіталізовані за останню добу, в КП «Лікарня №2 ім.В.П.Павлусенка» - 135, з яких 22 були госпіталізовані за останню добу.

Також зазначається, що за добу в двох житомирських лікарнях від ускладнень коронавірусної хвороби померли шестеро людей. Зауважимо, що за інформацією Житомирської ОДА за добу зафіксовано 10 летальних випадків, з яких три – у Житомирі.

На сайті МОЗ оприлюднені ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19 за шістьма показниками: станом на ранок 7 жовтня Житомирська область залишається серед областей з помаранчевим рівнем епідемічної небезпеки, рівень госпіталізації продовжує зростати.

Нагадаємо, Житомирська область перейшла в помаранчеву зону з 4 жовтня 2021 року, маючи перевищення коефіцієнту виявлених випадків інфікування. На ранок 6 жовтня область мала перевищення вже за двома показниками.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 червня 2021 року житомирська лікарня №2 не приймала пацієнтів з коронавірусом. Станом на 15 вересня відкривати інфекційне відділення в лікарні №2 міська влада не планувала, але додатково розгортала 40 ліжок в лікарні №1. Втім з початку жовтня комунальний заклад «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради знову почав приймати хворих з COVID-19.

У яких випадках хворих на коронавірус мають госпіталізувати, кому можуть відмовити та який маршрут проходить хворий у лікарні 28 вересня роз’яснював медичний директор житомирської лікарні №1 Андрій Волков.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лікарня гостіпалізація МОЗ  
Матеріали по темі