Новини компаній

Купівля авто з США - як це працює: як купити автомобіль з Америки

8 October 2021, 11:54

Особливості купівлі автомобілів з США на аукціонах. Як працює американський автомобільний ринок. Скільки можна заощадити на купівлі авто з Америки.

Купівля авто з США — як це працює?

Від виборі машини в США до отримання ключів від неї може пройти декілька тижнів — цей процес складається з декількох етапів, і до кожного з нього має бути відповідальний підхід. За цією схемою працюють кращі фахівці з доставки машин з Америки: https://midgard-auto.com.ua/.

Як відбувається купівля авто з США?

Ця багатоетапна процедура вимагає хороших знань в американському авторинку. Саме з цієї причини замовляти машину “під ключ” у компанії, яка спеціалізується на авто з Америки — найкращий варіант. Всього можна визначити вісім етапів:

  • пошук автомобіля відповідно до побажань і бюджету клієнта;
  • розрахунок усіх витрат на торги, доставку, оформлення і ремонт — повна вартість такої машини;
  • перевірка машини за документами;
  • безпосередньо участь в торгах на аукціоні від імені клієнта;
  • процес доставки автомобіля в Україну;
  • підготовка й оформлення усіх документів;
  • послуги експедитора;
  • організація розмитнення, необхідний ремонт, сертифікація машини, і її постановка на облік.

В першу чергу компанія, що займається купівлею машин для своїх клієнтів, повинна визначити бюджет на автомобіль і з'ясувати побажання клієнта за характеристиками. Це дозволяє підібрати саме те авто, яке клієнт хоче придбати.

Після того, як знайдене відповідне запиту авто, експерти організації ретельно перевіряють історію машини й документацію на неї, включаючи історію власників і ДТП, і продавця. Оцінюються фотографії машини — на підставі цих даних можна визначити зразкову вартість ремонту. Також відбувається перевірка інформації по пробігу і викраденням — це усе відбувається ще до початку торгів.

Обов'язково має бути виданий звіт по реєстру Carfax — це найоб'ємніший за даними офіційний реєстр машин в США, інформацію в якому підробити неможливо.

Після цього компанія від імені клієнта приступає до процесу торгів за вибрану машину. Список аукціонів невеликої — в основному компанії беруть участь тільки в найбільших з них, оскільки це надійніший варіант. Початковий хід підвищення ставки — 50-100 доларів, але чим більше пропозиції інших учасників, тим більше крок підвищення. Коли лот виграється, клієнт повинен сплатити його протягом трьох днів.

Процес доставки й розмитнення автомобіля

Доставка проходить у декілька етапів. Спочатку машина поступає в найближчий порт в США. Потім вона завантажується в контейнер і пливе до порту Одеси. Залежно від того, на якому узбережжі США розташований порт, доставка може зайняти 30-40 днів. Звичайно ж, на терміни також впливають погодні умови й форс-мажорні обставини в порту.

Щоб легально знаходитися в Україні, автомобіль повинен пройти через митне очищення — для цього треба отримати відповідний документ і сплатити мито за діючим тарифом. Митне очищення — це послуга, оплата якої також входить в пакет послуг компанії разом з підбором, експедиторськими послугами й оплатою доставки.

В Україні машина підлягає сертифікації та офіційному оформленню на її нового власника. Тут процес може затягнутися залежно від того, як працює регіональний центр МВС у вашому місті.

Часто машини приганяють в неробочому стані або з дефектами кузова, про що заздалегідь варто дізнаватися при підборі — треба враховувати очікувану вартість ремонту.

Виходить, що підбір і організація купівлі машини із США — досить складний процес, який буде простіший і часто дешевше делегувати компанії, що спеціалізується на цьому.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі