Політика

Новим головою Верховної ради обраний «слуга народу» Руслан Стефанчук

8 October 2021, 13:22

На пленарному засіданні 8 жовтня 2021 року 261 голосом народні депутати підтримали пропозицію про обрання народного депутата Руслана Стефанчука на посаду голови Верховної ради.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

«Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк оголосила про продовження розгляду питання про обрання Голови Верховної Ради України. Головуюча надала слово для виступів народним депутатам. Після закінчення виступів головуюча поставила на рейтингове голосування кандидатури Руслана Стефанчука, Олексія Гончаренка і Яни Зінькевич. За результатами голосування найбільшу кількість голосів набрала кандидатура Руслана Стефанчука – 257 голосів. Головуюча поставила на голосування пропозицію про обрання народного депутата Руслана Стефанчука на посаду Голови Верховної Ради України, відкликавши його з посади Першого заступника Голови Верховної Ради України. 261 голосом народні депутати підтримали пропозицію. Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук подякував народним депутатам за довіру.», - йдеться у повідомленні.

Жодного голосу за призначення нового спікера не дали чотири фракції, фактично Руслан Стефанчук був обраний головою Верховної ради нардепами з фракції «Слуга народу» та депутатських груп «Партія «За майбутнє» і «Довіра». Всі шестеро мажоритарників від Житомирської області проголосували «за».

Руслан Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі, має дві вищі освіти, доктор юридичних наук, професор. До Верховної ради був обраний по списку партії «Слуга народу» - був №2.

Як повідомляв Житомир.info, 7 жовтня 2021 року Верховна рада 284 голосами звільнила Дмитра Разумкова з посади спікера.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР Стефанчук  
Матеріали по темі