Новини компаній

Вибираємо хрестик: поради експертів

11 October 2021, 15:33

Хрестик є, мабуть, самою загадковою прикрасою для тих, хто не посвячений в таємниці релігії. Сама форма у вигляді хреста сьогодні популярна як декоративний елемент і його значення часто сприймається неправильно. Однак, ігнорувати значення хреста не варто. Незалежно від ціни, матеріалу, розміру і ваги, відповідно до релігії, в першу чергу — це символ віри.

Хрестик з червоного золота Артикул 31548

Існує думка, що релігійний натільний хрестик повинен бути оформлений просто і носити його слід строго під одягом. Фахівці ювелірної компанії Укрзолото відзначають, що головна відмінність декоративних виробів від релігійних полягає в тому, освячені вони чи ні. Важливо звернути увагу на те, якої традиції відповідає форма прикраси. Про це далі.

Форма виробу і текст на ньому

Православна церква використовує шести і восьми конечні хрести. Таблиця у голови містить позначення скоєних злочинів. Однак, тому як Ісус не скоював злочинів, на перекладині може міститися абревіатура І.Н.Ц.І. Католики ж, в свою чергу, вказують напис I.N.R.I. Що стосується гравіювання на православному хрестику, то крім напису, на зворотному боці може бути гравірування «спаси і сохрани».

Як вибрати натільний хрестик в подарунок?

Безумовно, така прикраса, як хрестик, є індивідуальним і інтимним аксесуаром. Однак, не обов'язково людина повинна купити його сама особисто. Традиція підносити розп'яття в подарунок вважається прекрасною, вона говорить про доброзичливе ставлення дарувальника, про бажання захистити свого близького від неприємностей і невдач. Саме тому хрестик — найпоширеніший вибір в якості подарунка малюкові на хрестини. Дарувати представлений релігійний аксесуар прийнято на такі свята, як:

  • День ангела;
  • хрестини;
  • Різдво;
  • Великдень та інші православні свята.

В даному випадку мова йде виключно про православний хрест, і не в якому разі не про декоративну прикрасу у формі хреста. Декоративний хрест, якщо порівняти з релігійним, не має написів і гравіювань, а також фігури Ісуса.

Основні правила носіння хрестика

Символіка хреста має на увазі багато забобонів. Детальніше про це:

  1. Носити хрест прийнято під одягом.
  2. Після покупки виробу, його необхідно освятити.
  3. Не можна носити на ланцюжку більш, ніж один примірник.
  4. Допускається носіння хрестика поряд з іншими аксесуарами.
  5. Натільний хрестик носять весь час, не знімаючи його.

Хрестик з червоного золота Артикул 31369/4

Асортимент подібних прикрас сьогодні досить широкий, що дозволить підібрати кращий варіант, незалежно від уподобань і смаків. Фахівці магазину Ukrzoloto радять перед покупкою подивитися фото вподобаних виробів в iнтернетi, оцінити їх характеристики i вартість.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі