Події

У райуправлінні поліції оперуповноважений побив житомирянина кийком: правоохоронця звільнили, ДБР відкрило справу

12 October 2021, 11:59

У ніч на 11 жовтня правоохоронець побив житомирянина, який був доставлений до райуправління задля з’ясування обставин правопорушення. Керівник ГУНП області призначив службове розслідування дій поліцейських Житомирського райуправління.

Про це 12 жовтня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«10 жовтня до Житомирського райуправління був доставлений 41-річний житель обласного центру для встановлення обставин вчиненого ним правопорушення. Наразі у рамках службового розслідування перевіряється інформація про неправомірні дії щодо чоловіка під час його перебування у фойє приміщення РУП, зокрема нанесення поліцейським тілесних ушкоджень близько півночі 11 жовтня», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що всі зібрані матеріали будуть скеровані до Територіального управління Державного бюро розслідувань для прийняття правового рішення.

Також прийнято рішення про звільнення поліцейського зі служби.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформує, що у ході словесного конфлікту поліцейський побив чоловіка гумовим кийком.

«Установлено, що 10.10.2021 оперуповноважений територіального підрозділу поліції, перебуваючи у приміщенні райуправління поліції, під час словесного конфлікту з жителем міста Житомира накинувся на нього та побив гумовим кийком, завдавши тілесних ушкоджень», – пише прокуратура.

Неправомірні дії поліцейського припинили відвідувачі та викликали швидку медичну допомогу, яка доставила потерпілого до лікарні та надала необхідну допомогу.

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури слідчими ДБР розпочато кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч.2 ст. 365 КК України). Нині проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, встановлюються обставини кримінального правопорушення.

Нагадаємо, 10 лютого 2021 року в Житомирі молодшому лейтенанту патрульної поліції повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та побитті водія.

1 липня 2021 року пресслужба Територіального управління ДБР у м. Хмельницькому повідомила про завершення досудового розслідування щодо житомирського патрульного поліцейського, підозрюваного у перевищенні службових повноважень та побитті водія під час затримання.

1 жовтня 2021 року стали відомі нові деталі справи: у ході розслідування з’ясувалося, що інший член екіпажу патрульної поліції побив пасажира цього ж авто, який намагався заступитися за водія. Справу стосовно нього прокуратура скерувала до суду.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 3 листопада 2020 року в Житомирі стався конфлікт між поліцейськими та водієм автомобіля Peugeot, прокуратура розпочала два кримінальні провадження. Житомиряни в соцмережах аносували акцію протесту. Пізніше патрульні прокоментували конфлікт з водієм: поводив себе агресивно і порушував громадський порядок.

5 листопада під стінами ГУНП у Житомирській області активісти влаштували акція протесту проти протиправних дій поліцейських. Передумовою акції був конфлікт, що стався вночі 3 листопада між патрульними та водієм автомобіля, який поліцейські зупинили для перевірки документів. До протестувальників вийшов начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник. Він запевнив, що не збирається нікого покривати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція побиття ДБР поліцейський свавілля  
Матеріали по темі