Здоров'я

У Житомирі у відділеннях «Укрпошти» запрацювали пункти вакцинації проти COVID-19

12 October 2021, 17:58

У Житомирі вакцинуватися проти COVID-19 тепер можна і у відділеннях «Укрпошти». Такі пункти імунізації облаштували спеціально для пенсіонерів, проте вакцинуватися може будь-хто. Загалом на Житомирщині працюватимуть 27 таких пунктів, у Житомирі їх буде 5. 12 жовтня ми вирішили подивитися, як саме вони працюють та чи вакцинуються там житомиряни.

У відділені «Укрпошти» №14, який знаходиться на вул. Київська, 20 сьогодні не людно. Сімейний лікар Ірина Данилюк каже: станом на 13 годину щеплення проти COVID-19 зробили 18 житомирян.

«Сьогодні ми перший день на цьому пункті, він призначений для вакцинації не лише пенсіонерів, а всього населення. У нас в наявності є CoronaVac та Comirnaty/Pfizer. Можливо так мало сьогодні людей, бо ще не всі знають, що тут є пункт вакцинації, люди приходять, придивляються, розпитують, потім вже вакцинуються. Тут ми вакцинуємо, далі люди знаходять собі вільне місце на стільчиках, сідають та півгодини очікують, вони в нас під спостереженням. Ми розпочали сьогодні працювати з 10 години, ще ми завтра тут будемо, а далі чотири вихідні дні, і з понеділка буде затверджений графік», — каже сімейний лікар Ірина Данилюк.


Потім ми прийшли у відділення «Укрпошти» № 29, яке знаходиться на вул. Хлібній, 28, проте там поки що пункту щеплення немає. У Житомирській ОДА пояснюють: мобільні групи будуть направлятися в інші відділення, якщо будуть бажаючі вакцинуватися.

«Всі керівники Укрпошти попереджені про те, що у їхніх відділеннях буде центр вакцинації, але мобільні групи будуть направлятися якщо будуть охочі вакцинуватися. Ми будемо робити анонси, в який день та який час буде працювати мобільна група по Житомиру у відділеннях «Укрпошти». Завтра, 13 жовтня, у відділені № 14, за вул. Київська, 20 з 10 год. буде мобільна бригада, яка буде проводити вакцинацію. За перших два дні по Житомирській області, 7 та 8 жовтня, було вакциновано 100 пенсіонерів. Вчора, 11 жовтня, першою дозою вакцинували 34 пенсіонери, другою — 66. Щеплення проводять вакциною CoronaVac», — розповідає начальниця управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОДА Ірина Дембіцька.

Поки що сталого графіку роботи таких пунктів щеплення немає, проте незабаром його все ж планують створити.

«Остаточного графіку вакцинування по відділенням «Укрпошти» поки що немає. В майбутньому ми плануємо визначити графік, де працюватимуть мобільні групи», — каже Ірина Дембіцька.

Загалом ще 3 пункти щеплення у відділеннях «Укрпошти» працюватимуть за адресами: вул.Вокзальна, 6, проспект Миру, 4 та вул.Вітрука, 55.

Нагадаємо, 12 червня 2021 у Житомирі розпочав роботу центр масової вакцинації від Covid-19 на базі ЗОШ №6. З 26 серпня, центр вакцинації переїхав у ТЦ «ОЛДІ», що знаходиться на вулиці Михайла Грушевського, 5.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області у 26 відділеннях «Укрпошти» працюватимуть тимчасові пункти вакцинації для пенсіонерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцинація центр вакцинації коронавірус щеплення "Укрпошта"  
Матеріали по темі