Влада

​У Житомирській області 29 родин військових та воїнів-інтернаціоналістів отримали сертифікати на придбання житла

13 October 2021, 17:30

Ще 29 родин військовослужбовців Житомирської області – учасників АТО/ООС та воїнів-інтернаціоналістів отримали сертифікати на придбання житла.

Про це 13 жовтня повідомили на сайті Житомирської обласної ради.

«Керівники області передали сертифікати на придбання житла військовослужбовцям та їх родинам. Також Володимир Федоренко нагадав, що цьогоріч Житомирська область отримала 31,2 млн грн з державного бюджету для виплати грошової компенсації на придбання житла. Кошти розподілені між 29 військовослужбовцями – учасниками АТО/ООС, воїнами-інтернаціоналістами та родиною загиблого учасника АТО. Керівники області передали сертифікати на придбання житла військовослужбовцям та їх родинам. За інформацією департаменту соціального захисту населення Житомирської ОДА, з 2016 року в області реалізуються державні програми, якими передбачено виплату грошову компенсації за належні для отримання жилі приміщення окремим пільговим категоріям громадян. Ці програми стосуються родин загиблих учасників АТО/ООС, воїнів-інтернаціоналістів, а також ветеранів війни, які стали інвалідами першої та другої групи, беручи участь в бойових діях», - йдеться у повідомленні.

У 2021 році області виділено кошти з державного бюджету для виплати грошової компенсації на придбання житла для:

- 25 родин учасників АТО/ООС на загальну суму 26,5 млн грн;

- 4 родин учасників бойових діях на території інших держав на загальну суму 4,7 млн грн.

Нагадаємо, у 2020 році 21 родина АТОвців з Житомирської області отримала грошові компенсації на придбання житла.

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженням КМУ від 1 липня 2020 року Житомирська область отримала 23 млн 770 тис. 886 грн субвенції на житло для військовослужбовців, які брали участь у відсічі збройній агресії на Донбасі та отримали поранення.

13 серпня 2020 голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив, що держава компенсувала 25 млн грн за житло для поранених учасників АТО з Житомирської області, проте загальна потреба на ці цілі становить понад 120 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квартира житло військові обласна рада  
Матеріали по темі