Здоров'я

​У Житомирі з 23 жовтня знову запрацює тимчасовий центр вакцинації в школі, зробити щеплення можна ще в 6 пунктах

20 October 2021, 11:16

У Житомирі з 23 жовтня в спортивній залі школи №6 по вулиці Короленка, 7 знову працюватиме центр вакцинації. Всього в місті працює 7 пунктів щеплення.

За таке рішення 20 жовтня проголосували на засіданні виконавчого комітету міської ради. Відповідний проєкт рішення 19 жовтня опублікували на сайті міської ради.

«Вчора був своєрідний рекорд - це 1382 імунізації, у людей виникла необхідність вакцинуватись у зв’язку із введенням червоної зони і всіх обмежень. Тому, прийнято рішення з 23 жовтня відкрити тимчасовий пункт щеплення на базі спортивної зали школи №6, де ми працювали три місяці. Там є велика площа, у нас буде працювати центр на Грушевського, 5 (ТЦ «Олді») та на Короленка, 7. Також всі пункти, які знаходяться на Старочуднівській – амбулаторія №11, Покровська 159. Героїв Десантників, 23, Площа Польова, 2, Київське шосе (ТЦ «Епіцентр») є в наявності всі вакцини. Хочу зауважити, що по даним Міністерства охорони здоров’я, вакцина Pfizer розрахована на 5-7 днів розрахована, то тим, хто хоче вакцинуватись Pfizer, треба прискоритись. У нас будуть працювати бригади скрізь, графік роботи: з 10:30 до 19:00 год, до останньої людини, яка бажатиме вакцинуватись, у суботу та неділю з 08:30. Ми звертаємось до інституту медсестринства, щоб допомогли зі студентами на реєстрації», – зазначила заступниця міського голови Марія Місюрова.

Також вона наголосила, що поліцейські будуть перевіряти дійсність ковід-сертифікатів.

«Найближчими днями вже будуть перевіряти ковід-сертифікати при перевезенні, і всі повинні отримати дві дози, і мати сертифікати в "Дії", або звернутися до сімейного лікаря та роздрукувати в паперовому вигляді. Поліція буде перевіряти дійсність цього сертифікату. В них є спеціальний додаток: відкриваєте "Дію" і вони перевіряють», - додала Марія Місюрова.

Нагадаємо, станом на 30 вересня у Житомирі було вакциновано від COVID-19 101 тисячу містян, тобто приблизно 40% від усього населення міста.

Як повідомляв Житомир.info, 12 червня 2021 у Житомирі розпочав роботу центр масової вакцинації від Covid-19 на базі ЗОШ №6. З 26 серпня центр вакцинації переїхав у ТЦ «ОЛДІ», що знаходиться на вулиці Михайла Грушевського, 5.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцина центр вакцинації школа виконком коронавірус щеплення  
Матеріали по темі