Здоров'я

У Житомирі збільшується кількість пацієнтів з СOVID-19, госпіталізованих до лікарень, зросла і потреба у кисні

20 October 2021, 11:47

У Житомирі та області відслідковується негативна динаміка щодо кількості нових заражень коронавірусом. Зросла і чисельність пацієнтів, які потребують госпіталізації.

Про це 20 жовтня під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради розповіла заступниця мера Марія Місюрова.

«У Житомирській області і місті Житомирі – негативна динаміка щодо кількості випадків інфікувань, а також госпіталізації. Станом на 20 жовтня у нас 30 госпіталізацій. Зараз ургентує друга лікарня – 29 осіб, і одна особа – в першій лікарні. Також за добу померло 4 особи», – доповіла заступниця мера.

Інфографіка з сайту Житомирської міської ради, опублікована 20 жовтня

Міський голова Сергій Сухомлин поцікавився питанням забезпеченості місцевих лікарнях киснем і необхідними медпрепаратами. Марія Місюрова зазначила, що медзаклади, які приймають хворих на СOVID-19, забезпечені киснем, водночас ситуація у цьому плані досить напружена, оскільки 90% госпіталізованих потребують кисневої підтримки.

«Ситуація з киснем досить напружена. Ми зверталися на рівні МОЗ і Кабінету міністрів, хоч на сьогодні лікарні забезпечені. Але ми повинні розуміти, що все залежить від кількості пацієнтів, практично 90% потребують кисневої підтримки. І в порівнянні з весною 2021 року змінилась клінічна картина. Практично всі пацієнти, які потрапляють у приймальне відділення, потім – у інфекційні відділення, вони потребують високопотокової кисневої дотації. І це збільшує потребу в рази. Наприклад, якщо у вересні це було 600-800 літрів, то зараз це може бути і 1,5-1,6 тонни кисню. Ви розумієте, що потреба досить велика. Тому лікарні з усіма, хто постачає кисень, ведуть перемовини, договори заключні, але потреба є саме у поставці. Це на рівні України», – поінформувала Марія Місюрова.

Вона також зауважила, що практично всі необхідні медпрепарати у лікарнях є.

«Щодо лікарських засобів: усі симптоматичні препарати є. Щоправда, є проблеми з одним противірусним препаратом, який призначають, оскільки була проблема на рівні МОЗ щодо його постачання. Лікарні мають кошти, договори є, але вони ще його не отримали. І навіть учора були питання, де дістати цей препарат. Але все, що потрібно згідно з протоколами, все закуповують, і воно є в наявності», – запевнила Марія Місюрова.

Нагадаємо, станом на 19 жовтня у житомирських лікарнях перебувало майже 400 пацієнтів з коронавірусом: у лікарні № 1 – 179, в лікарні № 2 – 208.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 19 жовтня в Житомирській області виявили 640 випадків коронавірусної хвороби. Від ускладнень померли 18 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 кисень лікарня  
Матеріали по темі