Економіка

Голови ОДА та облради підписали меморандум з мобільним оператором, який планує інвестувати в Житомирську область понад 200 млн грн

20 October 2021, 14:11

Один із потужних мобільних операторів країни – компанія lifecell – планує інвестувати в Житомирську область понад 200 млн грн на розвиток швидкісного мобільного зв’язку.

Про це 20 жовтня повідомила пресслужба обласної ради.

Саме такі домовленості зафіксували вчора, 19 жовтня, під час підписання тристороннього меморандуму із представниками компанії голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко та голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Уявити життя без інтернету та швидкісного зв’язку у нас час вже просто нереально. І дуже важливо, що компанія lifecell продовжує модернізувати мережу Житомирської області. Загалом оператор планує інвестувати в розвиток швидкісного мобільного зв’язку понад 200 млн грн, з них – понад 100 млн грн вже в цьому році. За ці кошти планують побудувати понад 150 нових об’єктів зв’язку/стільникових базових станцій, модернізувати приблизно 50 раніше збудованих. А це означає якісний зв'язок та інтернет для жителів області», – зазначив Володимир Федоренко.

Також голова обласної ради відмітив, що відповідно до наміру про співпрацю оператор протягом найближчого року планує побудувати та покращити покриття в більш ніж 450 населених пунктах Житомирської області, де проживає близько 250 тис. людей.

За словами головного виконавчого директора lifecell Ісмет Язиджи, у 2021 році компанія вже значно розширила покриття швидкісного мобільного зв’язку на Житомирщині: зв'язок 4G з'явився у 116 нових населених пунктах і відповідно понад 44 тис. жителів області отримали можливість користуватись якісним зв'язком.

Водночас голова ОДА Віталій Бунечко зазначає, що компанія lifecell виявила бажання працювати над проєктами, що сприятимуть цифровізації області, реалізації концепції «Smart Region» та підвищенню рівня цифрової обізнаності населення.

«Меморандум передбачає розвиток інженерних рішень для транспортної інфраструктури та провадження проєкту для школярів «lifecell Академія» в школах області. Також одним з пріоритетів визначено розвиток покриття мобільного зв’язку та швидкісного інтернету в області. При розбудові мережі lifecell буде надавати пріоритет громадам, в населених пунктах яких відсутнє покриття мобільного зв’язку. Тому попереду нас чекає здійснення важливих для всієї області ініціатив, завдяки яким жителі громад отримають вільний доступ до переваг сучасних технологій», - зазначив Віталій Бунечко.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня 2018 року lifecell першим з мобільних операторів запустив 4G у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада меморандум ОДА мобільний оператор Лайф  
Матеріали по темі