Події

У Житомирі двоє водіїв хотіли відкупитися від патрульних і пропонували хабарі у 500 доларів та 20 тисяч гривень

21 October 2021, 10:01

У Житомирі патрульні затримали двох водіїв за пропозицію неправомірної вигоди: за непритягнення до відповідальності за порушення ПДР та кермування у стані алкогольного сп’яніння чоловіки пропонували інспекторам хабарі у розмірах 500 доларів та 20 тис. грн.

Про це 20 жовтня повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«За порушення правил дорожнього руху інспектори патрульної поліції в Житомирі на вулиці Покровській зупинили автомобіль Ford. Під час спілкування з водієм та перевірки документів останнього, патрульні виявили у чоловіка ознаки алкогольного сп'яніння. Аби уникнути відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння громадянин запропонував патрульним неправомірну вигоду у розмірі 1000 грн, після чого збільшив суму до 500 доларів. В результаті отримав протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані сп’яніння)», - йдеться у повідомленні.

Подібний випадок стався на вулиці Шевченка в Житомирі.

«Інспектори патрульної поліції повідомили водію автомобілю ЗАЗ про порушення ним правил користування зовнішніми освітлювальними приладами. Спілкуючись з 39-річним водієм, патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп'яніння у медичному закладі водій відмовився у встановленому законом порядку. Громадянину повідомили, що на нього буде складено протокол про адміністративну відповідальність. Аби уникнути відповідальності за правопорушення, водій запропонував патрульним винагороду в розмірі 20000 гривень. Інспектори оформили на водія адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування в стані сп’яніння) та ч. 2 ст. 122 (Користування зовнішніми освітлювальними приладами)», - зазначили в патрульній поліції.

Правоохоронці нагадали, що за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі передбачено кримінальну відповідальність.

«Для документування усіх фактів та надання правової кваліфікації діям водіїв на місця зупинки транспортних засобів патрульні викликали працівників слідчо-оперативних груп», - додали патрульні.

Нагадаємо, житомирським патрульним дають премію, якщо вони повідомляють про порушників, які намагаються відкупитись.

Як повідомляв Житомир.info, на початку серпня 2021 у селі Нова Василівка поблизу Житомира поліція зупинила непристебнутого водія ГАЗелі: чоловік був п’яним і залишив у службовому авто 500 грн «на каву».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар патрульний патрульна поліція водій ПДР сп'яніння алкоголь  
Матеріали по темі