Здоров'я

​У Житомирській області зафіксували антирекорд за увесь час пандемії: за добу виявили на 500 випадків коронавірусу більше, ніж у пік весняної хвилі

21 October 2021, 12:25

За минулу добу Житомирська область встановила новий рекорд за кількістю виявлених випадків COVID-19. Якщо абсолютним максимумом весняної хвилі стало 1082 нових випадки за добу в області, то за 20 жовтня 2021 зафіксували вже 1562 випадки.

Про це 21 жовтня під час брифінгу розповіла перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

«Сьогодні в мене зовсім невтішна новина для всіх жителів Житомирської області. Зокрема сьогодні зафіксований антирекорд по кількості встановлених випадків захворювання на COVID-19, а це 1562 особи. Це значно більший показник, ніж ми спостерігали упродовж весни. Тоді пік становив 1082 нові випадки коронавірусу. А якщо за приклад взяти січень 2021 року, це було всього 812 випадків. Тому я в котре звертаюсь до жителів Житомирської області про необхідність негайно пройти щеплення від цього захворювання для того, щоб зберегти ваше життя і життя ваших близьких. У нас до пізнього вечора працюють центри масової вакцинації, розгорнуті пункти щеплення в сільській місцевості. Будь ласка, пройдіть вакцинацію, тому що це єдиний шлях, який допоможе вам убезпечити себе від такого тяжкого захворювання. У цю епідемію уже фіксується настільки високий рівень летальних випадків, що навіть просто сумно повідомляти такі цифри. За добу ми фіксуємо 20, 17, 25 летальних випадків. Це такий жахливий показник, на який ми просто не маємо права не звертати увагу», - зазначила Наталія Остапченко.

Нагадаємо, станом на ранок 21 жовтня 2021 року в Житомирській області лабораторно підтверджено 106014 випадків коронавірусної хвороби, з них 1562 виявили упродовж минулої доби, 20 жовтня. Це найбільша кількість випадків серед усіх областей України за минулу добу.

Як повідомляв Житомир.info, 20 жовтня 2021 на виконкомі розповіли, що у Житомирі та області відслідковується негативна динаміка щодо кількості нових заражень коронавірусом. Зросла і чисельність пацієнтів, які потребують госпіталізації та кисневої підтримки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус зараження летальний випадок пік  
Матеріали по темі