Події

​У Києві затримали чоловіка з Житомирської області: вдерся до квартири, зв’язав пенсіонерку і забрав 42 тис. грн і 2 тис. євро

21 October 2021, 14:12

У Києві оперативники затримали 41-річного чоловіка з Житомирської області за пограбування пенсіонерки: уночі вдерся до квартири, зв’язав жінку і забрав 42 тис. грн і 2 тис. євро.

Про це 21 жовтня повідомила пресслужба поліції Києва.

«Зловмисник проник до квартири 83-річної жінки, зв’язав її та забрав 42 000 гривень і майже 2 000 євро. Слідчі повідомили фігуранту про підозру. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

До Солом’янського управління поліції звернулася місцева мешканка та повідомила, що близько 4-ої години до неї у квартиру на вулиці Гетьмана увірвався наглядно знайомий, який її зв’язав та пограбував. Жінка детально описала нападника та правоохоронці розпочали його пошуки.

Як розповів начальник Солом’янського управління поліції Іван Жук, поліцейські з’ясували, що пенсіонерку пограбував місцевий двірник, який проник до квартири, зірвавши дверний ланцюжок.

«Ми встановили, що зловмисник напідпитку проник до помешкання знайомої та почав вимагати у неї гроші. І хоча жінка зізналася, де лежать заощадження, правопорушник зв’язав їй руки мотузкою та запхав у рот ганчірку. Поки нападник шукав гроші, пенсіонерка скористалася моментом та вибігла на сходовий майданчик, де почала кликати на допомогу. У результаті зловмисник схопив 42 000 гривень і майже 2 000 євро та втік», - розповів начальник Солом’янського управління поліції Іван Жук.

Поліцейські розшукали та затримали правопорушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився раніше судимий 41-річний уродженець Житомирщини. Під час проведення невідкладного обшуку в його помешканні слідчо-оперативна група вилучила речові докази: гроші, мобільний телефон, банківську картку та документи потерпілої.

«Розпочато кримінальне провадження за частиною третьою статті 186 Кримінального кодексу України – грабіж. За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою слідчі повідомили фігуранту про підозру та направили клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне чоловіку загрожує до восьми років в’язниці», - додав Іван Жук.

Як повідомляв Житомир.info, уранці 14 жовтня 2021 «працівниця ЖРЕПу» понишпорила у помешканні житомирянки і вкрала документи та заощадження, грабіжницю розшукали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грабіж пограбування Київ  
Матеріали по темі